Stanovnica Orebića za Index: "Ovo je strašno, užas. Svi smo u panici"

Foto/video: Ive Trojanović/Pixsell/Antonio Petrović/Pero Poljanić

VELIKI požar jutros je zahvatio Pelješac, a vatra je stigla sve do ulaska u Orebić. Vatrogascima i kanaderima jak vjetar uvelike otežava gašenje požara. Orebićanka Ana koja živi u centru za Index je rekla da je situacija užasna, svi su u panici i boje se.

>> Pakao na Pelješcu: Gore kuće, vatra ulazi u Orebić

"Ovo je strašno, užas. Svi smo u panici i bojimo se. Dim je krenuo jutros oko 9. Gledala sam kako je počelo, sve se dogodilo u sekundi. Pale su neke žice od struje iznad Konzuma na ulazu u Orebić, a kako je puhao jak vjetar, to se sve zapalilo u sekundi. Vjetar je prejak i ne prestaje, puše sve jače i jače. Kanaderi su prvi put došli jutros u 9, no nisu mogli gasiti jer je vjetar prejak i veliki su valovi na moru pa ga kanaderi ne mogu ni zahvatiti.

Onda su oko 13 sati kanaderi opet došli i malo gasili požar, uspjeli su uhvatiti more i malo pogasiti pa sad više ne vidim vatru u brdu, već samo gusti crni dim. Vatrogasci su jedva uspjeli obraniti taj veliki Konzum na ulazu u Orebić. Naš susjed je otišao gasiti požar i zvao je ženu da pripremimo crijeva za vodu, da spremimo sve jer da vjetar nenormalno nosi vatru", ispričala nam je Ana.

Veliki požar i prije 3 godine

Kaže i kako im još nitko nije došao reći da se trebaju evakuirati.

Podsjetimo, prošli veliki požar na Pelješcu dogodio se u srpnju 2015. godine kad je gorio Trstenik. U požaru je tad izgorjelo nekoliko kuća, vinarija Grgić te hektari šume i raslinja, a posljedice tog velikog požara još uvijek su jako vidljive.

 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.