STIŽE PRVI TOPLINSKI UDAR Idući tjedan i do 38 stupnjeva, u Zagrebu će biti najgore

Foto: Vedran Tolić/ Index, 123rf

U TJEDNU pred nama i kalendarski ćemo ući u ljeto, a temperature će to i potvrditi. Dani pred nama bit će promjenjivi i nestabilni, lokalni pljuskovi će biti mogući najviše sredinom tjedna i to u cijeloj zemlji, a jedina vremenska konstanta idućih dana bit će paklene temperature.

U Zagrebu će biti najgore. Prva dva dana bit će sunčano i vruće, s temperaturama do 33 stupnja. U srijedu i četvrtak bit će promjenjivo s povremenim oborinama, stoji u sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a.

A onda za vikend stiže pravi pakao. U subotu bi se najveća dnevna temperatura mogla popeti i do 38 stupnjeva.



Slično će biti i drugdje u unutrašnjosti. Osijek i veći dio Slavonije kiša bi ovaj tjedan trebala zaobići. Dakle, tamo će biti samo vruće i sparno, bez osvježenja. Tek bi tu i tamo koji oblak mogao nakratko sakriti sunce, a prve kišne kapi na svojoj koži Slavonci bi mogli osjetiti u nedjelju.

Na većini Jadrana bit će ugodnije. Kiše neće biti, prevladavat će uglavnom sunčano vrijeme, ali uz puno manje temperature. Tako bi u Rijeci najviša dnevna temperatura ovaj tjedan trebala biti negdje oko 30 stupnjeva. Ljetno i vruće vrijeme, ali opet ne tako vruće.

I u Splitu će biti sunčano cijeli tjedan, a najviše dnevne temperature ne bi trebale prelaziti 32 stupnja. U svakom slučaju, počinje dugo, sparno ljeto. Pred nama je još jedan produženi vikend. Tko ga iskoristi za odlazak na more, neće požaliti...


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.