Stranka koja je podržala Škoru zove roditelje na prosvjed protiv učitelja

Foto:Pixsell/Robert Anic

ISPRED zgrade Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu sutra će na konferenciji za medije Nenad Matić, predsjednik Zelene liste, komentirati alarmantno stanje u školstvu i pozvati na prosvjed roditelja čija djeca zbog štrajka ne idu u školu.

Zelena lista je, podsjetimo, početkom listopada najavila da će na predstojećim predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru jer da Škoro, kako je to kazao Nenad Matić, može "zazeleniti Hrvatsku".

Matić: "Gospođa Divjak mora preuzeti odgovornost i ponuditi rješenje"

Povodom sutrašnje press-konferencije o stanju u školstvu, predsjednik Zelene liste kazao je da "gospođa Divjak mora preuzeti odgovornost i ponuditi rješenje jer je ona za to plaćena i to je njen resor" te je najavio da će, u slučaju da se ne pronađe rješenje, pozvati roditelje "bez obzira na političku i bilo kakvu drugu pripadnost" da dođu i izraze svoje nezadovoljstvo.

"Želim skrenuti pozornost da uz djecu najviše ispaštaju i roditelji jer puno je tu sad organizacije potrebno, djeca su sama doma, vise stalno na igricama, nemaju zadaće... Tu je niz problema, neki djecu voze kod djeda i bake, to je ludo stanje. Ako se ne dogovore do iduće nedjelje, mi ćemo organizirati u iduću nedjelju prosvjed roditelja ispred Ministarstva obrazovanja", izjavio je za Index Nenad Matić, predsjednik Zelene liste, malo poznate stranke koja je podržala Škoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.