Znanstvenik podnio ostavku zbog Fejs komentara o Bozaniću

Screenshot: Facebook, YouTube

PAUL Stubbs, znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, podnio je ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.

Razlog tome je njegov neumjesan komentar na članak Indexa o bolesti kardinala Josipa Bozanića. Stubbs je, naime, prenoseći poveznicu na Indexov članak, napisao u status "Die you evil S of a B!", što bi u prijevodu bilo "Umri, zli kurvin sine!". 



Nakon nekoliko dana, Stubbs je na svojem Facebook profilu napisao ispriku: "U četvrtak sam na svojem Facebook profilu objavio sadržaj koji je izazvao dosta pažnje. Bezrezervno se ispričavam za komentar koji je u potpunosti neprihvatljiv. Iako se radilo o impulzivnoj i trenutnoj reakciji, komentar je netolerantan i svatko ga ima pravo osuditi. Izuzetno je važno održavati kulturu dijaloga među ljudima različitih mišljenja. Moj je komentar prešao svaku granicu u održavanju kulture dijaloga i mogu samo tražiti oprost. U potpunosti prihvaćam svoju grešku i više nikad neću takvo što napraviti".



Od njegovog komentara o Bozaniću ogradio se i Ekonomski institut, Zagreb koji je u svojem priopćenju napisao kako Stubbsov istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu.

Ekonomski institut Zagreb se ogradio od Stubbsovog ispada

"Ovim putem obavještavamo javnost da je znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta Zagreb, dr.sc. Paul Stubbs, danas podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. Dr. Stubbs je javno izrazio duboko žaljenje zbog komentara iznesenog na društvenoj mreži o kardinalu Josipu Bozaniću. Taj je komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana Nacionalnog vijeća i stoga dr. Stubbs podnosi ostavku na članstvo u navedenom tijelu."

"Ekonomski institut, Zagreb osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa. Ekonomski institut, Zagreb svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu", piše na Facebook stranici Ekonomskog instituta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.