Studenti FF-a nastavljaju s blokadom referade: Od dekana traže konkretne akcije!

STUDENTI Filozofskog fakulteta na jučerašnjem su plenumu odlučili nastaviti s blokadom studentske referade koja je ušla u treći dan.

Studenti će danas poslati zahtjev dekanu u kojemu će tražiti da se opozove odluka o naplaćivanju ECTS-ova na diplomskom studiju te da se poduzmu konkretni koraci za ukidanje svakog oblika naplate školarine od studenata, izvijestili su putem svoje službene internetske stranice Slobodni Filozofski.

Podsjetimo, studenti se bune zato što mnogi od njih, suprotno obećanjima uprave Fakulteta i Ministarstva znanosti, moraju platiti drugu godinu studija u iznosu od šest tisuća kuna.

Jučer je tako po prvi put objavljen popis studenata koji trebaju upisati II. godinu preddiplomskog studija prema rang listi i upisnim kvotama te iznosom participacije u troškovima studija.

Jučerašnji plenum studenti su iskoristili i da pozovu kolege na mirni prosvjed koji se organizira 15. listopada na zagrebačkom Trgu bana Jelačića s početkom u 18 sati. Radi se o prosvjedima koji se organiziraju širom svijeta u znak protesta protiv neoliberalnog kapitalizma koji je svijet otjerao u krizu kako bi pohlepna elita mogla prosperirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.