Sud naredio Musku da mora opet svjedočiti o preuzimanju Twittera

Foto: Twitter

Američki Savezni sud naredio je da Elon Musk mora ponovno svjedočiti pred Komisijom za vrijednosne papire i burzu SAD-a (SEC) o njegovom preuzimanju Twittera vrijednom 44 milijarde dolara.

SEC je u listopadu tužio Muska kako bi izvršnog direktora proizvođača električnih automobila Tesle i raketne tvrtke SpaceX primorao da svjedoči nakon što je odbio doći na razgovor u rujnu za potrebe istrage. Milijarder je tada rekao da ga SEC pokušava "uznemiravati" brojnim sudskim pozivima.

Istraga nastoji utvrditi je li Musk prekršio savezne zakone o vrijednosnim papirima kada je 2022. godine kupio dionice Twittera, koje je kasnije preimenovao u X. Također pregledava izjave i podneske koje je SEC-u dao u vezi s ugovorom, ranije je izvijestila ta agencija.

Savezna sutkinja Laurel Beeler u veljači je presudila u korist SEC-a te je napisala da iako su Musk i njegov pravni tim tvrdili da SEC-ov sudski poziv u ovoj stvari predstavlja uznemiravanje milijardera, savezni financijski regulator je "unutar svojih ovlasti", a njihov sudski poziv bio je "određen i traži relevantne informacije" za njihovu istragu. Musk je zatražio reviziju te odluke.

Okružna sutkinja Jacqueline Scott Corley. u utorak je rekla: Kao što je sutkinja Beeler objasnila, istrage za koje Musk tvrdi da predstavljaju uznemiravanje su 'legitimne vladine istrage'".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.