Sudac koji je u bolničkom krugu pripit oborio pješakinju osuđen na uvjetnu kaznu

Screenshot: Google Maps

SUDAC splitskog Općinskog suda Mislav Polić osuđen je pravomoćno na sinjskom sudu na uvjetnu kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u krugu splitske bolnice u kojoj je teške ozljede zadobila 75-godišnja pješakinja. Kažnjen je sa šest mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od godine dana.

Nesreća se zbila 2. svibnja 2012. godine nešto prije osam sati. Polić je Fordom oborio pješakinju koja je pala i slomila lijevu potkoljenicu. Sucu Poliću izmjerili su promil alkohola nakon nesreće.

U ulici Sedam Kaštela izazvao prometnu sa dva i pol promila

Nije mu to bila prva nezgoda takve naravi za upravljačem. Tri godine ranije u ulici Sedam Kaštela Polić je usred bijela dana sa dva i pol promila alkohola izazvao prometnu nesreću u kojoj nije bilo teže ozlijeđenih, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Sudac Polić kazao nam je da je prije prve nesreće popio zbog loše liječničke dijagnoze, a što se tiče slučaja u krugu splitske bolnice, i sam se iznenadio da mu je od večeri prije ostalo toliko alkohola.

Već pokrenut stegovni, ali radi neurednog obnašanja sudačke dužnosti

Presuda je inače postala pravomoćna u srpnju 2014. godine, no kako doznajemo od glasnogovornika splitskog Općinskog suda Marija Franetovića, tek su je zaprimili pa po ovom pitanju protiv suca Polića zasad nije pokrenut stegovni postupak, što ne znači da neće biti.

Inače, potvrđeno nam je kako je protiv suca Polića pokrenut disciplinski postupak još prije godinu dana. Navodno se radi o neurednom obnašanju sudačke dužnosti. Državno sudbeno vijeće, koje odlučuje o sankciji, još uvijek nije donijelo odluku u ovom predmetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.