Nemile scene u Svačićevoj: Zbog klima uređaja Studentskog centra sukob stanara i zaštitara!

Foto: Index

NOVI tjedan, nova drama u Svačićevoj ulici u Splitu. Izvođači radova na uređenju studentske menze jutros su ipak uspjeli ugurati dva komada rashladne jedinice klima uređaja u dvorište Svačićeve 10, no ne bez problema. U jednom trenutku došlo je do sukoba zaštitara i stanara. 

Stanari završili na Hitnoj, policija napustila mjesto događaja

Drama je počela rano jutros. Predstavnica stanara Nives Šećer pozvala je policiju u 6 sata kada je primijetila da su zaštitari okupirali dvorište.

"Bilo ih je 20. Policija je došla i otišla, a onda je došlo do sukoba kada su moj suprug i sin pokušali stati na plato kako bi spriječili da se kranom postavi jedinica klima uređaja. Protiv takve sile nisu mogli. Završili su obojica na Hitnoj pomoći. Sinu mi je ruka imobilizirana, a suprugu su raskidali jaketu. Sve se to događalo nakon što je policija otišla. Sada ja idem u policijsku postaju da ih pitam zašto su naredili da uklonimo auto i motocikl kako bi propustili dizalicu. Sinu su mi naplatili kaznu da nema kacigu dok je gurao motor, a u policiju su priveli i Katiju Marušić, stanarku koja je samo stajala ispred ulaza. Ispisali su joj prijavu na tisuću kuna jer ima prijavljeno prebivalište na Hvaru. Sramotno je ovo što se događa", požalila nam se Nives Šećer.

Studentski centar žuri sa postavljanjem klime prije no što im sud zabrani radove?!

Investitor radova Studentski centar već je skoro mjesec dana po jednom tjedno pokušavao ugurati klimu preko krova menze. Stanari su ih dosad uvijek uspjeli spriječiti tako da bi se postavili ispod krana koji onda nije mogao spustiti dijelove klima uređaja.

Akcija je krenula rano jutros kada su iznutra probijene daske koje su stanari postavili na rupi koju su radnici iskopali u zgradi menze, a kroz koju bi trebale proći instalacije uređaja. Stanari tvrde da ih za rupu nisu ni pitali te da vanjsku jedinicu klime kane postaviti na njihovom vlasništvu.

Smatraju da Studentski centar želi obaviti posao prije no što Općinski sud u Splitu donese odluku i zabrani daljnje radove u dvorištu zgrade. Policija je jutros bila i kod odvjetnika Jakše Cvitkovića, čiji se ured nalazi u Svačićevoj 10. Cvitković zastupa stanare.

Vodom po zaštitarima

Šećeri su ogorčeni, kao i ostali stanari. Kada su joj krenuli potezati sina i supruga, Nives Šećer je na zaštitare iskrenula i sić vode. Pazila je, kaže, da bude mlaka. Malo vode nije ih pokolebalo. 

Policija se pojavila nakon sukoba stanara i zaštitara, i to u prilično velikom broju. Što na ulici, što u dvorištu, što u samoj zgradi bilo ih je dvadesetak, neki i u civilu. Šećer se požalila da joj se neki službenici nisu htjeli predstaviti i identificirati.

U policiji su nam rekli tek da su uputili patrolu i da nije bilo potrebe za intervencijom.

Pokušali smo dobiti Gordanu Raos, ravnateljicu Studentskog centra, no nije se javila na mobitel.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.