Supruga HGS-ovca Pere Čenića pokradena dok se porađala u splitskom KBC-u

SUPRUGA HGS-ovog gradskog vijećnika Pere Čenića pokradena je prilikom poroda u splitskom KBC-u. Lopov je iz nesesera ukrao 3,500 tisuće kuna. Krađu je otkrio Čenić kada je u subotu popodne došao obići suprugu i kćerkicu.

Neseser je bio u torbi u svlačionici, a novac u jednom od pretinaca. Netko je trebao doista dobro pretražiti i torbu i pretinac da ga nađe, kaže nam Čenić, šokiran događajem. Ne utvara si da će novac ikada dobiti natrag, no odlučio je javno progovoriti o slučaju kako bi upozorio javnost što se događa u splitskoj bolnici. 

"Ne želim nikoga optuživati"

"Nestanak novca odmah sam prijavio policiji u subotu popodne. Došli su i obavili očevid. Jučer sam bio na razgovoru u Drugoj policijskoj postaji i dao iskaz. Krađa se dogodila tijekom subote, u tih 15 sati koliko je prošlo otkada sam suprugu doveo na porod pa do mog posjeta. Smatram ovo nedopustivim, pogotovo jer sam doznao da su se ovakve stvari i ranije događale. Ne želim nikoga optuživati. U bolnici radi 99 posto korektnog osoblja. Svoj posao obavljaju na najbolji mogući način i njima je u interesu pronaći kradljivca", kazao nam je Čenić. 

Američko iskustvo

Mnogi su se u Splitu zapitali zašto je suprugu poslao u bolnicu s toliko novca. "Supruga je imala termin tek za tri tjedna, ovo nas je sve iznenadilo pa sam pokupio sav novac koji sam mogao pronaći u kući. Nisam znao plaća li se i koliko epiduralna anestezija. Supruga je, inače, strana državljanka, Ruskinja, a ja se sjećam iskustva u SAD-u kada mi je prijatelj za šest šavova platio dvije tisuće dolara. I nismo s njim mogli izvan bolnice dok nismo platili račun", pojasnio je Čenić zbog čega je suprugu tako "nakrcao" parama.

Marasović bez komentara

Pokušali smo komentar dobiti i od ravnatelja KBC-a Split Dujomira Marasovića, no nije nam se javio. Vjerojatno je prezauzet pripremama za dolazak premijerke Kosor, koja bi trebala obići hospitaliziranog predsjednika Sabora Luku Bebića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.