Susret Josipović - Tihić: Ravnopravnost triju naroda u BiH je nužna

PREDSJEDNIK Doma naroda parlamenta Bosne i Hercegovine Sulejman Tihić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović razgovarali su danas u Zagrebu o odnosima dviju država, kao i o aktualnoj situaciji u regiji.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako Hrvatska daje punu podršku Bosni i Hercegovini na njezinu putu prema članstvu u Europskoj uniji, kao i u NATO-u. Tihić je tijekom susreta s Josipovićem iznio svoje viđenje aktualne političke situacije u BiH, kao i potrebe da se uspostavi ravnopravan odnos triju naroda u BiH.

"Potvrdili su mirotvornu politiku i potrebu intenziviranja odnosa te se usuglasili da ravnopravnost triju naroda u BiH nema alternativu", kazao je Josipović u izjavi za medije.

Tihić je, komentirajući hrvatsku politiku prema BiH u posljednjih 20 godina, istaknuo kako je Josipovićev govor u parlamentu BiH bio vrlo dobro primljen, ali da hrvatska politika prema Bosni i Hercegovini nije uvijek bila dosljedna.

Josipović je na to dodao kako je Tihić dobro iznio poantu njegova govora u parlamentu, ali da se on ne želi vraćati u prošlost, već je tim govorom htio otvoriti nove procese suradnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.