Sutra kreće velika akcija policije u cijeloj Hrvatskoj, trajat će 24 sata

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

POLICIJA u ponoć kreće s velikom akcijom u prometu koja će trajati 24 sata. 

Riječ je o akciji koja se provodi u sklopu Plana organizacije TISPOL-a, mreže prometnih policija država Europe.

Policija će 24 sata mjeriti brzinu u cijeloj Hrvatskoj

Održat će se 24-satni nadzor brzine na području cijele Republike Hrvatske i u preko 20 država članica TISPOL-a, priopćeno je iz policije.

Kako brzina i dalje ostaje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja i povećanju svijesti vozača o nepotrebnom i opasnom prekoračenju zakonskih ograničenja te brzini neprilagođenoj uvjetima na cestama. Prema statističkim pokazateljima za 2018. godinu, od ukupno 317 poginulih osoba u prometnim nesrećama njih 158, odnosno 49,8 posto poginulo je zbog nepropisne i neprilagođene brzine, dodali su iz policije. 

Zbog toga će se 3. travnja puna 24 sata na području svih Policijskih uprava provoditi kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila.

Pozivaju građane da im se pridruže u patrolama

Akcija je najavljena na web stranicama policijskih uprava, a građanima je ponuđena mogućnost da predlože lokacije za mjerenje brzine. Osim toga, građani i predstavnici medija mogu prisustvovati provođenju nadzora, za što se trebaju unaprijed javiti policijskoj upravi na svom području.

Suradnjom s medijima i građanima nastoji se podići svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine", naglašavaju iz policije.

Lokacije u Zagrebu

Policijska uprava zagrebačka pozvala je građane da se u provođenju ove akcije pridruže policijskim službenicima na sljedećim lokacijama:

- Aleja Gojka Šuška – Ulica Štefanovec (kod Policijske akademije) u vremenu od 10 do 12 sati
- Aleja Bologne (kod tunela) u vremenu od 17 do 19 sati
- Donja Bistra, Bistranska ulica (kod raskrižja sa Sportskom ulicom) u vremenu od 12 do 14 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.