Švedska: Dva migranta koja su lagala o dobi navodno silovala 12-godišnjaka u centru za maloljetnike

Ilustracija: FAH

DVOJICA migranata optužena su za silovanje 12-godišnjeg migranta u centru za privremeni smještaj maloljetnika bez pratnje u Švedskoj, piše Daily Mail. Napadači su švedskim vlastima lagali o svojim godinama, navodeći kako imaju 15 godina. 

Napad se navodno dogodio u centru u Alvesti, u Smalandu, a napadači su napad i snimili mobilnim telefonom. Usprkos tome što su tvrdili kako imaju 15 i 16 godina kada su se prijavljivali za azil u Švedskoj, putem dentalnom pregleda otkriveno je kako imaju preko 18 godina, objavilo je švedsko tužiteljstvo.

Tužiteljica Emma Berge također je novinarima podijelila screenshotove Facebook profila optuženika, na kojima jedan tvrdi da je rođen 1997. godine, a drugi 1971. godine. Jedan od optuženika na Facebooku također navodi kako je radio kao mehaničar u Dubaiju.

Tužiteljica je kazala kako nije sigurno da jedan od napadača ima 45. godina, no dodaje da je utvrđeno da ima preko 18 godina.

Potvrđeno da imaju preko 18 godina

"Dentalni pregled i procjena starosti provedeni su od strane Nacionalnog odbora za forenziku, a usto imamo i informacije o njima s društvenih mreža i iz drugih izvora", kazala je Berge za švedski Expressen.

Državni centar za maloljetnike u kojemu je navodno došlo do napada primao je isključivo tinejdžere. Do silovanja je navodno došlo izvan samog centra, na početku siječnja, piše Expressen.

Navodi se i kako je dječak prvo pretučen, a tek onda silovan, prvo od strane jednog, a onda i od drugog napadača. Prvo silovanje navodno je zabilježeno mobilnim telefonom jednoga od napadača te poslano na mobitel drugog napadača. Jedan od osumnjičenika dijelio je sobu s 12-godišnjakom u vrijeme kada je došlo do napada.

Osumnjičenici odbacuju sve optužbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.