Svinjska gripa ubila tri osobe u Meksiku te po jednu u SAD-u i Kanadi

MEKSIČKE vlasti objavile su tri nova smrtna slučaja od svinjske gripe, a SAD i Kanada po još jednu smrt u svakoj od njih. Najveći svjetski proizvođač cjepiva sklopio je ugovor sa SAD-om o početku proizvodnje cjepiva za svinjsku gripu.

Svjetska zdravstvena organizacija objavila je da je svinjska gripa potvrđena kod više od 12 950 pacijenata u 46 država. U Meksiku je umrlo 83 ljudi, u Kanadi dvoje, a u SAD-u je zabilježeno 12 smrti. U ponedjeljak su svoje prve slučajeve svinjske gripe potvrdili Portoriko i Češka. SAD i Sanofi Pasteur su u ponedjeljak potpisali ugovor težak 190 milijuna dolara za proizvodnju cjepiva za svinjsku gripu.

Placido Domingo zove turiste u Meksiko, a prvi dječak sa potvrđenom bolešću dobiva kip

Meksiko sa akcijskim planom od 90 milijuna dolara pokušava vratiti turiste, a pokrenut će i kampanju u kojoj će se pojavljivati slavni operni pjevač Placido Domingo i druge zvijezde iz te zemlje najjače pogođene virusom.

U Veracruzu se završava i brončani kip dječaka koji je bio prvi zabilježeni slučaj svinjske gripe u Meksiku. Liječnici su Edgara Hernandeza liječili samo antibioticima te se on ubrzo izliječio. Kip će se postaviti u selo La Gloria u kojem se nalazi svinjogojska farma na kojoj znanstvenici pokušavaju utvrditi gdje je epidemija počela, a uzeti su i uzorci krvi ljudi i životinja.

I.Kri.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.