Svjedok ubojstva u Francuskoj: Policajac je rekao da će mu ispaliti metak u glavu

Screenshot: Twitter

FRANCUSKA je doživjela petu noć nemira, uz teške sukobe između policije i izgrednika u gradu Marseilleu na jugu, no noć je ipak bila mirnija nego što je bilo ovih nekoliko prije.

Neredi su počeli nakon što je policija u utorak u pariškom predgrađu Nanterre ubila 17-godišnjeg dječaka alžirskog porijekla Nahela.

 

"Policajac je prijetio da će ga upucati"

Njegov prijatelj, koji se nalazio u automobilu, na društvenim mrežama je objavio video u kojem kaže da želi iznijeti svoju verziju događaja jer se na društvenim mrežama širi puno laži. Kaže da su njih dvojica posudili Mercedes i odlučili se provozati: "Nismo bili pod utjecajem alkohola ili droga."

Vozili su se trakom za autobuse kada su primijetili da ih prate policijski motori s uključenom rotacijom pa su se zaustavili. Policajac je zatim prišao prozoru automobila, kaže mladić, i rekao Nahelu da ga spusti. "Ugasi motor ili ću te upucati", rekao je policajac, tvrdi mladić iz automobila.

Kaže da je policajac zatim udario Nahela kundakom pištolja, a zatim je stigao drugi policajac koji je također udario Nahela kundakom. Tvrdi da je prvi policajac zatim prislonio pištolj na Nahelovu glavu i rekao: "Ne miči se ili ću ti ispaliti metak u glavu."

Mladić tvrdi da je drugi policajac tada rekao: "Upucaj ga."

"Šokiran sam, mislio sam da će i mene upucati"

Kaže da je prvi policajac zatim ponovno udario Nahela kundakom, zbog čega je on pustio nogu s kočnice, a automobil je krenuo naprijed. Tvrdi da je drugi policajac zatim zapucao iz oružja, pa je Nahel dodao gas.

"Vidio sam ga u bolovima, drhtao je. Udarili smo u barijeru", kaže.

"Bojao sam se. Izašao sam iz auta i pobjegao. Mislio sam da bi me mogli upucati. Pa sam pobjegao", rekao je i dodao: "Šokiran sam onim što mi se dogodilo pred očima, mom prijatelju."

Tužitelj: Policajac nije imao povod za upotrebu oružja

Policajac koji je pucao i ubio Nahela zamolio je njegovu obitelj za oprost.

Javni tužitelj Pascal Prache rekao je da su policajci pokušali zaustaviti tinejdžera jer je izgledao mlado i vozio je Mercedes s poljskim registarskim oznakama u traci za autobuse. Navodno je prošao kroz crveno svjetlo kako bi izbjegao zaustavljanje, a potom je zapeo u prometu.

Policajac je rekao da se bojao da bi njega i njegovog kolegu ili nekoga drugog mogao udariti automobil dok je Nahel pokušavao pobjeći, rekao je tužitelj.

Kaže da i prvi rezultati istrage sugeriraju da policajac nije pravno opravdao upotrebu oružja. Policajac je stavljen pod službenu istragu zbog ubojstva i zadržan je u pritvoru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.