Talibani raznijeli dvije škole za dječake u Pakistanu

)

TALIBANI su danas u okrugu Kyber na sjeverozapadu Pakistana, gdje vojska protiv njih vodi ofenzivu, postavili dinamit u dvije škole za dječake. Obje zgrade teško su oštećene, ali zasad nisu prijavljene nikakve ozljede.

Napadi su se dogodili u gradu Bari, koji se nalazi oko 20 kilometara južno od regionalnog središta Peshawara. U zadnja tri dana je u raznim terorističkim napadima diljem zemlje živote izgubilo 68 ljudi.

Škole uobičajena meta

Militanti su oko zidova škola zakopali veliku količinu dinamita. U školama su netaknute ostale samo dvije učionice, ali nije bilo žrtava ni ozlijeđenih. Dužnosnici govore da su u napadu sudjelovali i talibani i lokalna teroristička grupa Lashkar-e-Islam (vojska islama).

Peshawar je glavni grad Sjeverozapadne granične provincije, u kojoj bazu imaju brojni militanti i koja je zadnjih mjeseci doživjela seriju bombaških napada.

Na sjeverozapadu zemlje su napadi na škole, posebno ženske škole, učestala pojava. Tijekom dvogodišnje talibanske pobune u dolini Swat, tijekom koje su talibani htjeli uvesti šerijat, uništeno je oko 200 škola.

U ponedjeljak su bombaški napadi na istoku zemlje, u gradu Lahoreu, ubili 59 ljudi, a jučer su dva bombaša samoubojice u gradu Multanu ubili devet ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.