Vodeća talijanska stranka fašističkih korijena suspendirala člana, hvalio je Hitlera

Ilustracija (na slici je Giorgia Meloni, čelnica stranke Fratelli d'Italia): EPA

STRANKA Braća Italije, za koju se predviđa da će pobijediti na talijanskim izborima ovoga vikenda, suspendirala je jednog od svojih članova nakon što je utvrđeno da je na Facebooku hvalio Adolfa Hitlera, javlja Reuters

Braća Italije vuku svoje korijene od neofašističke skupine osnovane nakon Drugog svjetskog rata, ali njezina čelnica Giorgia Meloni, za koju se očekuje da će biti sljedeća premijerka Italije, nastojala se distancirati od krajnje desnice i kaže da je njezina stranka "mainstream konzervativna".

Za Hitlera je rekao da je veliki državnik

Kritičari kažu da su brojni fašistički simpatizeri među njihovim redovima, a La Repubblica je objavila ovaj tjedan komentar na društvenim mrežama koji je prije osam godina objavio stranački kandidat Calogero Pisano, hvaleći Hitlera kao "velikog državnika".

Pisano, koji se natjecao na izborima na Siciliji, također je u objavi iz 2016. pohvalio nekoga tko je Meloni nazvao "modernim fašistom", napisavši da Braća Italije "nikada nisu skrivala svoje prave ideale".

Pisano se ispričao. "Prije mnogo godina napisao sam stvari koje su bile duboko pogrešne", rekao je na Facebooku, dodajući kako je objave uklonio još prije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.