Tedeschi plaća gotovinom: Za Drogu Kolinsku će dati 382 milijuna eura

JUTROS je i službeno potvrđeno: Atlantic Grupa Emila Tedeschija kupuje Istrabenzovu prehrambenu industriju Drogu Kolinsku, i to za 382 milijuna eura, što će platiti gotovinom. Iznos kupoprodajne cijene bit će umanjen za iznos neto duga zatečenog u kompaniji u trenutku preuzimanja, stoji u obavijesti koju je Atlantic Grupa dostavila burzi, gdje se dodaje i kako je Atlantic Grupa odabrana kao najbolji ponuđač.

Kupoprodajni proces bit će zaključen do kraja godine, a transakcija je financirana kombinacijom vlastitih sredstava Atlantic Grupe, kapitala dioničara kompanije te kreditnih sredstava UniCredit Grupe i Raiffeisen Grupe, dodaje se u obavijesti. Akvizicijom Droge Kolinske Atlantic Grupa postaje jedna od najvećih prehrambenih kompanija u jugoistočnoj Europi, s prihodom od 600 milijuna eura, 4300 zaposlenih te jednim od najsnažnijih portfelja proizvoda široke potrošnje s vodećim brendovima iz vlastite proizvodnje kao što su Cedevita, Argeta, Barcaffe, Grand Kafa, Cockta, Smoki i Multipower, zajedno s globalnim liderima - Wrigleyjem, Ferrerom, Hippom i Johnson&Johnsonom, koje kompanija distribuira na području regije.

"Atlantic Grupa je u proces ušla kao strateški industrijski partner, s namjerom da nastavi razvijati poslovanje kompanije u cjelini. Sa zadovoljstvom danas konstatiramo kako smo prepoznati kao dokazani investitor s promišljenom strategijom snaženja zajedničkih pozicija i realizacije međusobnih sinergija na svim tržištima na kojima poslujemo,“ komentirao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. "Uz sinergije, u korist ovako značajne investicije Atlantic Grupe posebno govore kvaliteta zaposlenika Droge Kolinske, kvaliteta procesa i tehnologije te istaknute pozicije koje kompanija sa svojim robnim markama ostvaruje u regiji", dodao je.

"Značaj ove transakcije ogleda se u činjenici da ona osigurava novu budućnost za Drogu Kolinsku, u okviru nove kompanije koja postaje jedna od vodećih industrija hrane i pića u regiji, te koja će podržavati njezin razvoj i širenje na nova tržišta", izjavio je Tomaž Berločnik, predsjednik Uprave Istrabenza, u komentaru prodaje Droge Kolinske Atlantic Grupi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.