Temperature do 29 stupnjeva, sutra moguće grmljavinsko nevrijeme u Zagrebu

Foto: Šime Zelić/Pixsell

DANAS nas čeka pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme.

Prema prognozi DHMZ-a, na kopnu se očekuje umjeren i jak dnevni razvoj oblaka, a uglavnom je u unutrašnjosti Dalmacije i u gorju lokalno moguć poneki poslijepodnevni pljusak praćen grmljavinom. U noći na srijedu porast naoblake uz mjestimičnu kišu na sjeveru zemlje. Vjetar uglavnom slab, popodne uz obalu i umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 29 °C.

Detaljna prognoza

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblaka, a popodne su lokalno mogući pljuskovi i grmljavina, uglavnom u Podravini. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 27 °C.

Središnja Hrvatska

Pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblaka, a popodne su vjerojatni lokalni pljuskovi i grmljavina uglavnom u Međimurju i Podravini. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 27 °C.

Gorski kotar i Lika

Pretežno sunčano uz umjeren do jak dnevni razvoj oblaka, a popodne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 21 do 25 °C.

Istra

Pretežno vedro ili sunčano uz malu, poslijepodne do umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadni vjetar. More će biti uglavnom malo valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će između 25 i 28 °C.

Sjeverni Jadran

Sunčano, a popodne malo oblaka. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, no ujutro uz obalu bura, podno Velebita i jaka. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 28 °C.

Dalmacija

Većinom sunčano, popodne lokalno uz slab do umjeren razvoj oblaka, osobito u unutrašnjosti gdje lokalno može biti izraženijih pljuskova. Puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28 °C.

Sutra isto toplo

U unutrašnjosti se sutra očekuje promjenjivo vrijeme i mjestimice kiša. Lokalno su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina, a u središnjim krajevima i grmljavinsko nevrijeme. Na Jadranu pretežno sunčano, u drugom dijelu dana na sjevernom dijelu mogućnost neverina. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Na kopnu će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak, a uz obalu nakon burina jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, na obali malo viša, a najviša dnevna od 23 do 27 °C.

Na zagrebačkom i karlovačkom području moguća su grmljavinska nevremena.

Pročitajte više