TEMPERATURE RASTU Na obali je već jutros bilo 20°C, u Dubrovniku popodne izmjereno 28°C

ilustracija: 123rf, Grgo Jelavic/PIXSELL

JUTROS je osvanulo toplo jutro koje je sa sobom donijelo temperature i preko 20 °C.


Čini se kako je proljeće u punom zamahu, a temperature koje možemo gotovo nazvati ljetnima izmjerene su kako na obali, tako i na kopnu.

Toplo jutro, već u 7 sati 20°C

Najtoplije je jutros bilo u Prevlaki gdje je već u 7 sati izmjereno čak 20.5 °C, što je poprilično neobično za sredinu travnja. Ista vrijednost temperature izmjerena je i u Bakru.

Nešto hladnije bilo je primjerice u Senju koji se grijao na 19.6, Lastovu u kojem je izmjereno 19.5 °C dok se Dubrovnik grijao na 19.5 °C.

Visoke jutarnje temperature nisu zaobišle ni Zagreb u kojemu je izmjereno 17 °C, a ista temperatura je zabilježena i u Rijeci dok je u Crikvenici zabilježeno 16.9 °C.

Evo kakve su temperature bile u 7 sati u cijeloj zemlji:


U podne temperature dosezale gotovo 30 °C

Temperature su u 13 sati dosegle prave ljetne vrijednosti, pa se tako u Prevlaci mjerilo 28.2 °C, dok je u Dubrovniku bilo 28.1 °C.

Knin se zagrijao na 24.2 °C dok je u Splitu bilo 22.4 °C. Tek nešto niža temperatura izmjerena je u Senju na 22.3 °C. Pazin i Rijeka grijali su se na 23 °C, dok je u Zagrebu izmjereno 22 °C.


Popodne pogoršanje vremena

Ipak, kako javlja DHMZ, u popodnevnim satima će doći do promjene vremena u većini zemlje. Očekuje se tako umjereno do pretežno oblačno, lokalno s malo kiše ili ponekim pljuskom. Kiša je izglednija u zapadnim područjima.


Na kopnu će puhati slab do umjeren vjetar, istočni i sjeveroistočni, u Slavoniji jugoistočni. Na sjevernom će Jadranu puhati umjerena bura, podno Velebita s jakim udarima, a u Dalmaciji uglavnom jugo i jugozapadnjak.



 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.