Terme Sveti Martin uvode tretmane kanabisom

Foto. Terme Sveti Martin/Index

MEĐIMURSKE Terme Sveti Martin uskoro će otvoriti Canabio centar, gdje će se provoditi terapije medicinskim kanabisom.

"Planirano otvaranje centra je početkom travnja. Tijekom veljače i ožujka napravit će se sve pripremne radnje, zaposliti osoblje i integrirati koncept u hotelsko poslovanje", najavljuje Branimir Blajić, direktor Termi.

Medicinski kanabis može se koristiti kao pomoć u liječenju brojnih bolesti i stanja, a u Termama Sveti Martin kažu da će se kod njih terapije obavljati u kontroliranim uvjetima te će se pripravci raditi individualnim pristupom, nakon što korisnik prođe liječnički pregled.

"Nudit će se terapije uljem kanabisa koje će se pod kontroliranim uvjetima dozirati u tijelo. Pripravci od kanabisa (kokteli) će se raditi individualnim pristupom na temelju prethodnog analiziranja krvi te na temelju pregleda specijaliste i našeg IQcure dijagnostičkog skenera. Računamo na klijentelu iz regije, ali i iz dalekih tržišta poput Rusije, arapskih zemalja, Engleske i sjeverne Europe. Zainteresirano tržište prema analizama se procjenjuje na 18 milijardi dolara", kaže Blajić.

Kanabis će nabavljati u ljekarnama u Hrvatskoj

Canabio centar trebao bi se dobro uklopiti u koncepciju Termi jer će se kroz četverotjedne terapije gostima nuditi i razne fizičke aktivnosti, kao i korištenje termalne vode.

"Kroz četverotjednu terapiju gostima se pruža psihološka potpora, organizam se podvrgava smanjenju razine kiselosti, uklanjaju se metabolički disbalansi te se diže energetski i imunološki status organizma na prirodan način. Dio jedinstvenog programa su i šetnje, biciklizam i druge fizičke aktivnosti, kao i korištenje termalne vode koja je prema analizi jedna od najkvalitetnijih u Europi", kaže Blajić.

Canabio centar upotrebljavat će medicinski kanabis koji će se nabavljati u ljekarnama u Hrvatskoj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.