Mladić kod Benkovca udario u nadvožnjak, nije bio vezan. Poginuo je na mjestu

U PROMETNOJ nesreći koja se sinoć oko 22:50 dogodila kod Benkovca poginuo je 27-godišnji mladić.

"Po rezultatima provedenog očevida, do prometne nesreće je došlo na način da je 27-godišnji hrvatski državljanin, ne koristeći sigurnosni pojas, upravljao osobnim automobilom Audi zadarskih registarskih oznaka i kretao se cestom DC-56 iz pravca Benkovca prema Kožlovcu, kojom prilikom nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste uslijed čega u zavoju gubi kontrolu nad upravljačem i udara u stup nadvožnjaka", opisala je policija.

Na mjestu nesreće, 27-godišnji vozač je smrtno stradao.

Po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja su izašle sve žurne službe te je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Zadru.

Zbog provođenja očevida, na navedenoj dionici ceste promet je od 23:09 do 2:10 bio obustavljen te se odvijao obilaznim pravcem.

Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima.

Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani.

Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (kazna za nevezivanje pojasa je 1000 kuna), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu.

Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.