Mostov PR-ovac teško optužio Karamarka i HDZ: Provalili su nam u auto i ukrali ugovore

Foto: Grizli komunikacije

THOMAS BAUER, PR-ovac MOST-a i suvlasnik Grizli komunikacija koja vodi odnose s javnošću za tu platformu ponovno se oglasio na svojem Facebook profilu. Nakon što je prošlog petka objavio kako MOST ne stoji iza napada na Tomislava Karamarka te da se ne boji špijunskih igrica, danas je optužio Karamarka za pritiske na MOST.

I ovaj se put oglasio na Facebooku, gdje je ponovno Tomislava Karamarka i HDZ optužio za pritiske na MOST. Thomas Bauer tvrdi kako Karamarko osobno naziva ljude, ne bi li od njih doznao informacije ili na njih izvršio pritisak.

"Prošli petak napisao sam dramatičan status u kojem sam prozvao HDZ-ov PR tim i pojedince iz tajnih službi. Nažalost, nije to bila prazna priča, niti lajanje na mjesec. Informacije koje smo dobivali tih dana nisu bile nimalo bezazlene. U ovaj skandal upleten je sam vrh te stranke, na čelu s Tomislavom Karamarkom koji time osobno pokušava napraviti pritisak na Most. I to sada kada polako postaje jasno da neće uspjeti raskoliti Most. Kada kažem osobno, mislim da gospodin Karamarko osobno naziva ljude i na njih vrši pritisak te pokušava doznati informacije.

Bauer u podužem statusu tvrdi kako je od trenutka kad je Karamarko dobio informaciju da bi zbog afere Konzultantica Božo Petrov mogao tražiti njegov odlazak iz Vlade, u više navrata pokušana diskreditacija njegove agencije.

"Prljava podzemna rabota je nastavljena, a zlikovci nisu odustajali. Dana 25. svibnja u popodnevnim satima ispred jednog novozagrebačkog restorana provaljeno je u automobil predstavnika našeg klijenta u Hrvatskoj, što je i prijavljeno policiji te su iz njega ukradeni ugovori između agencije Grizli i našeg novog klijenta iz Austrije. Sami zaključite o kako se opsežnoj operaciji radi. Za samo postojanje poslovne veze znalo je tek nekoliko ljudi. Osoba je morala biti sustavno prisluškivana i praćena, a sve je kulminiralo provalom usred bijela dana", tvrdi Bauer, dodajući kako je ugovor bio dovoljno zanimljiv medijima te će sutra biti objavljena priča o navodno sumnjivim poslovima agencije.

"Sporno je to što je u njemu klijent među više usluga zatražio i kontakte s nekim članovima Vlade, ministrima i doministrima koji dolaze iz kvote Mosta. Uopće ne sumnjam da će svatko objektivan koji se bavi odnosima s javnošću taj ugovor protumačiti kao nešto vrlo uobičajeno, iz domene razvoja odnosa sa stakeholderima ili dionicima, ali pritisak na medije je jednostavno takav da se afera mora stvoriti", kaže Bauer.

"Napravljena je ogromna šteta Hrvatskoj"

On priznaje kako je njegova agencija dosad radila s brojnim dužnosnicima i političarima.

"Zlikovci očito nisu željeli napomenuti da je nedavno na novinskoj konferenciji koju smo organizirali za drugog klijenta sudjelovala ministrica socijalne politike i mladih (iz kvote HDZ-a, zato što je bila relevantna za to područje) ili da smo isto tako u kratkom roku postojanja ove Vlade, na jednom projektu surađivali s ministrom kulture (kvota HDZ-a). Također, ranijih godina, surađivali smo s ministrima, dužnosnicima i političarima svih boja."

Thomas Bauer tvrdi kako agenciji nije bio cilj živjeti od dogovaranja sastanaka s političarima iz MOST-a te da su se, da su htjeli, na tome već mogli dobrano obogatiti. Najavljuje kako će priča koja će o agenciji biti plasirana, a koja donosi, kako Bauer tvrdi, "navodno sporan ugovor", uništiti njegovu malu agenciju.

"U ovome je slučaju napravljena ogromna šteta Republici Hrvatskoj kao i ionako lošem imidžu poslovne klime u njoj. Mi kao Grizli ovo ćemo preživjeti, skromna smo agencija koja počiva na krvavom radu, ali prema informacijama, provala, krađa i plasiranje ugovora o poslovnoj suradnji bit će veliki skandal u Austriji. No, već smo vidjeli da spomenutu gospodu osim bučnih parola o domoljublju, interesira samo vlastiti interes", zaključio je Bauer.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.