Thomson Reuters kupio švedsku firmu za e-račune

Ilustracija: Shutterstock

Kanadska multinacionalna tvrtka za medijski sadržaj i tehnologiju Thomson Reuters izvijestila je u ponedjeljak da je kupila švedsku tvrtku za e-račune i neizravno oporezivanje Pagero.

Thomson Reuters ponudio je za švedsku kompaniju oko 8,1 milijardu švedskih kruna (800 milijuna dolara).

Što je Pagero?

Pagero nudi rješenja za e-fakturiranje i neizravno oporezivanje. Njegova mreža povezuje kupce s dobavljačima, klijentima i državnim tijelima i obuhvaća 14 milijuna tvrtki i 90.000 kljenata.

Početkom siječnja Thomson Reuters objavio je da planiraju kupiti Pagero za oko 6,4 milijarde švedskih kruna u gotovini ili 40 centi po dionici. Ponuda je nadjačala onu tvrtke za poreznu tehnologiju Vertex koja je nudila 36 centi po dionici.

Sredinom siječnja Thomson Reuters je podigao vrijednost ponude na oko 8,1 milijardu kruna ili 50 centi po dionici kako bi iz utrke izbacio kompaniju za prodaju i uslugama upravljanja porezima Avalara Inc. koja je nudila 45 centi po dionici.

Thomson Reuters kupio više firmi zadnjih godina

Kanadska multinacionalna tvrtka vlasnica je novinske agencije Reuters i pravne baze podataka Westlaw, a u proteklim godinama kupila je nekoliko tvrtki. Financijski direktor Michael Eastwood rekao je u svibnju prošle godine da na spajanja i akvizicije do 2025. mogu potrošiti 10 milijardi dolara.

Najavili su tako kupnju tvrtke za upravljanje digitalnim sadržajem Imagen sa sjedištem u Britaniji i američkog Casetexta koji pravnicima pomaže u istraživanju, analizi i pripremi dokumenata uz upotrebu generativne umjetne inteligencije. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.