Tip policiji predao 31 ručnu bombu, 10 mina, 5 kg eksploziva, dva raketna bacača...

Foto: PU požeško-slavonska

GRAĐANIN s područja Pakraca, koji je želio ostati anoniman, u utorak je bez sankcija policijskim službenicima predao ubojita sredstva, priopćila je Policijska uprava požeško-slavonska.

Predani su 850 komada streljiva, 31 ručna bomba, 10 tromblonskih trenutnih mina, pet kilograma plastičnog eksploziva, tri tromblonske osvjetljavajuće mine, dva ručna raketna bacača i jedna tromblonska dimna mina.

Također na području Pakraca, istoga dana, građanin je predao jednu tenkovsku minu, a na području Kutjeva 46-godišnjak je policijskim službenicima predao 80 komada streljiva.

Ubojita sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

U razdoblju od 1. siječnja do 31. srpnja na području PU požeško-slavonske 82 građanina su iskoristila zakonsku mogućnost da bez sankcija predaju ubojita sredstva i policijskim službenicima.

Tako su predali: 40 komada automatskog oružja iz kategorije A, od čega: 21 komad ostalog oružja i 19 komada dugog oružja, 36 komada rasprskavajućeg oružja kategorije A, od čega: 64 komada ostalog oružja, 61 ručnu bombu i 11 mina, 28 komada oružja kategorije B, od čega: 14 komada poluautomatskog dugog oružja, 8 komada repetirajućeg dugog naoružanja i 6 komada pištolja i revolvera, 8400 komada streljiva, od čega: 7521 komad za dugo oružje i 879 komada za kratko oružje, 490 komada pirotehničkih sredstava, 7.1 kilogram eksploziva i 27 komada oružja kategorije C i D.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.