Tisuću prosvjednika Rockwoolu poručili da nije poželjan u Hrvatskoj

VIŠE OD tisuću prosvjednika okupilo se danas ispred tvornice Rockwool, kojoj je 17. veljače istekla dozvola za probni rad nakon čega je proizvodnja zaustavljena. Mještani okolnih sela transparentima su poručili "Rockwool go home", a okomili su se i na vladajuće strukture. "Prestanite biti političari i budite ljudi" i "Vama su važni izbori, a nama životi" samo su neke od poruka koje su se mogle vidjeti među prosvjednicima koji, kako kažu, više ne žele živjeti u Rockwoolovom dimu.

Današnji prosvjed ispred tvornice organizirala je udruga Naša zemlja, a predsjednica te udruge Matilda Ilić u svom je govoru kazala kako životi prosvjednika i njihove djece danas ne vrijede niti 1,98 eura "za koje ih je prodao bivši načelnik općine Pićan Branko Ružić i njegov stranački kolega iz IDS-a Darko Lorencin". Naime, Ilić optužuje lokalne vlasti da su "greenfield investiciju" koristili kao opravdanje da u županiju dovedu "još jednu ekološku hulju".

Aktivisti su napali i ministra gospodarstva Damira Polančeca, koji je nedavno izjavio kako je jeftinije s tog prostora raseliti osam tisuća ljudi nego obeštetiti Rockwool. "Ovdje Rockwoolu nije mjesto", poručila je predsjednica Općinskog vijeća Pićna Kristina Đurović.

J.C.
Foto: Naša zemlja

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.