Tko je Roda, Kerumov primitivac koji okolo prijeti? Pravaš kojem je Bandić zaposlio kćer misicu

Foto: Facebook

DAMIR ĆOSIĆ RODA još jednom je bljesnuo prostačkom i prijetećom porukom splitskom HSLS-ovcu i liječniku Zdeslavu Benzonu. Sinoć mu je preko Facebooka poručio da viri iz Oparine guzice i da pripazi da ne dobije po pički. Roda je jučer nastupio s pozicije razočaranog "kerumovca", kojem je za dlaku izmaknulo mjesto u Županijskoj skupštini, u kojoj je sve do neki dan bio potpredsjednik. Bio je i u Gradskom vijeću, a tamo je dospio zahvaljujući HDZ-ovoj listi kojoj se priključio na prošlim izborima 2013. godine.

>> SPLITSKA POLITIKA "Pederčino žuta. Viriš Opari iz guzice jer si pičkomehaničar njegovoj ženi"

Okrenuo leđa HDZ-u, pastorka izgubila posao, a Roda dobio optužnicu za prijetnju

Ljubav nije predugo trajala. Roda se uskoro ustoličio kao jedan od glavnih oslonaca splitskog SDP-a i njihovog gradonačelnika Ive Baldasara. Podržao je njegove proračune, a Baldasar je obećao da će sagraditi garaže u Rodinom kvartu Sućidar u kojem je ovaj dugi niz godina predsjednik kotara. Ponašanje je šokiralo splitske HDZ-ovce, šef Petar Škorić konstatirao je da je Roda odletio svom jatu. Ovaj je i dalje tvrdio da ne napušta svoje pravaške stavove. Na parlamentarnim izborima 2016. godine takav izrazito čvrsti pravaški smjer doveo ga je na listu Milana Bandića, a neko vrijeme se pričalo da će i preuzeti stranku rada u Splitu.

Pravaš koji je podržavao Ivu Baldasara i Milana Bandića

Na listi su bili i Ivo Baldasar, ali i Rodina pastorka kojoj 2015. godine nije produžen ugovor u Turističkoj zajednici Splitsko-dalmatinske Županije. To je bilo nakon preleta u jato SDP-ovaca, potez je bio očekivan jer Županijom drma HDZ. Uzrujan što je pastorka dobila otkaz, Roda je upao u ured Joška Stelle, direktora Županijske turističke zajednice i sasuo mu prijetnje. Stella je zvao policiju, Roda je optužen, a optužnica je, kako doznajemo, i potvrđena, ali rasprava još uvijek nije sazvana.

Pastorku je na koncu zbrinuo Baldasar u gradskoj tvrtki Splitska obala, a nedavno se pisalo i kako je Rodina kćer, svojedobno missica, našla zaposlenje u ZET-u kod Milana Bandića.

Roda na Kerumovom kursu

Za ove lokalne izbore Roda se našao u Kerumovom taboru. Da je Željko Kerum postao gradonačelnik, našao bi se ponovno u Gradskom vijeću, a vrlo lako moguće i u Županijskoj skupštini jer je prvi ispod crte.

Jučerašnji ispad s Benzonom pokazao je da nije Kerum jedini HGS-ovac koji vrijeđa ne birajući riječi. Tko bolje pozna Rodu vjerojatno nije začuđen, i prije je bio sklon vrijeđanju na osobnoj razini, no to u Splitu za politički rad ne predstavlja nikakav poseban problem, štoviše, mora da je kod Keruma dobio plus za zalaganje, a što bi se moglo cijeniti prvom prilikom kada se budu eventualno radile rošade za ulazak u Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu.

"Uvijek ću surađivati s onima koji slijede put rada i rezultata", kazao nam je Roda lani kada se još nije znalo da će od Milana Bandića i Ive Baldasara završiti kod Keruma.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.