Todorić izgubio: Agrokor nije ušao u uži izbor za preuzimanje Mercatora

U UŽI IZBOR mogućih financijskih ulagatelja u Mercator ušli su: Mid Europa, Warburg Pincus, Bain Capital i Advent International, čime je i definitivno jasno da je hrvatski koncern Agrokor izbačen iz utrke. Prema neslužbenim informacijama koje je objavio slovenski Dnevnik, šest banaka koje prodaju udio u Mercatoru su svoje udjele odlučile ponuditi četirima financijskim fondovima.

Također, i Uroš Marter, direktor tvrtke Arkas koja bankarima organizira prikupljanje ponuda za prodaju njihovih dionica Mercatora je potvrdio da u potencijalnim kupcima koji su ušli u uži krug nema niti jednog strateškog investitora. Marter je objasnio da je odlučeno za financijske fondove jer je prodaja namijenjena interesentima za dubinski pregled poslovanja, a strateškim investitorima to nije omogućeno.

U neslužbenim informacijama stoji i da su Abanka i Nova kreditna banka Maribor (NKBM) najavile moguće povlačenje iz prodaje svojih pet posto Mercatorovih dionica. Nedavno su od prodaje izašle i Nova ljubljanska banka (NLB) i Banka Celje. Eventualnim izlaskom NKBM-a i Abanke iz prodaje, u prodajnom paketu bi ostalo samo 16,6 posto Mercatora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.