Todorić: Ramljak odvjetnike plaća 25.000 kuna da napišu stranicu teksta, evo dokaza

Foto: FAH

IVICA TODORIĆ objavio je novi post na svom blogu i opet prozvao izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka.

"Dana 3. siječnja 2018. godine na oglasnoj ploči suda objavljeno je rješenje o ovrsi protiv mog društva Agrokor projekt, a prema ovršnom prijedlogu kojeg su sastavili Ramljakovi odvjetnici. Po pitanju samog rješenja i navodnog duga stvari će rješavati sud, ali druga stvar bode u oči", upozorava Todorić u najnovijoj objavi na svojem blogu.

"Na kraju rješenja navodi se odvjetnički trošak u iznosu od 87.400 kuna za pisanje prijedloga za ovrhu što uvećano za PDV u iznosu od 21.870 kuna iznosi čak 109.350 kuna!! Priložena je i punomoć kojom Ramljak angažira svoje odvjetnike za navedeno pisanje, a sve na trošak Agrokora", navodi Todorić.

"Dakle, za četiri stranice teksta preko 100.000 kuna, to je više od 25.000 kn po stranici!" zgrožen je Todorić. Navodi da "blagajnica u Konzumu, kao i većina građana Hrvatske, mora više od dvije godine raditi da bi zaradila navedeni iznos, a ovdje se toliko plaća za četiri tipizirane stranice".

"Navedeno je još gore kad se zna da u koncernu ima zaposleno više od 60 pravnika, koje Ramljak nije otpustio i od kojih barem polovica zna napisati prijedlog za ovrhu. Za to postoje predlošci koje u uredima ispunjavaju čak i studenti. Zašto pored pravne službe plaćati odvjetnicima više od 100.000 kuna za tako običnu radnju??

"Odgovor je isti kao i na pitanje zašto su angažirani drugi brojni stručnjaci koji ne rade ništa – zato da bi se iz Agrokora putem raznih troškova izvlačili novci. Uz ovakvu izvanrednu upravu, ovakvim tempom i uz ovakve troškove, jasno je zašto za vjerovnike nema novaca i zašto moraju otpisivati svoja potraživanja", zaključuje.

Prijedlog Za Ovrhu by Index.hr on Scribd

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.