Tolušić najavio zapošljavanja: Plaće će pokriti Europska komisija

Foto: FAH

OVE će se godine u Hrvatsku iz fondova  Europske unije sliti oko milijardu eura, najavio je na otvaranju "Tjedna europskih fondova" ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić.

"Do sada smo povlačili mrvice s bogatog europskog stola, ali to će se promijeniti. Uzmemo li u obzir proračunsko razdoblje od 2014. do 2020. godine, od 10.7 milijardi eura koliko nam je bilo na raspolaganju do sada smo povukli 146 milijuna eura, što je na razini statističke pogreške", rekao je Tolušić i objasnio da se do milijarde eura ove godine planira doći pojednostavljenjem procedura, uz pomoć 200 novih natječaja te maksimalnom koordinacijom na terenu, javlja HRT.

Ministar je naglasio kako su projektne procedure vezane uz povlačenje novca iz EU fondova maksimalno zakoplicirane te kazao kako se radi na njihovom pojednostavljenju. Ocijenio je i da Hrvatskoj nedostaje stručnjaka za EU fondove te najavio zapošljavanja, pri čemu je istaknuo da 85 posto plaća tih stručnjaka pokriva Europska komisija.

Istaknuo je kako bi Slavonija mogla biti najveći konzument sredstava iz fondova, a kao jedan od najpozitivnijih primjera u povlačenju sredstava iz EU fondova istaknuo je Općinu Lovas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.