Tolušić: Nitko me nije natjerao da povučem pravilnik, imam i podršku premijera

Foto: Hina

TOMISLAV Tolušić ne priznaje poraz. Danima je šutio, da bi večeras rekao kako ga nitko nije natjerao da promijeni pravilnik.

"Naravno da nisam natjeran promijeniti pravilnik, Ministarstvo ga je donijelo samostalno. Izazvao je burne reakcije u okolnim zemljama. Njih nažalost nismo kontaktirali kad smo donosili pravilnik i tu smo možda napravili grešku. Želimo dobre odnose sa susjedima, ali i zaštitu naših proizvođača", rekao je Tolušić za RTL, dodavši kako će idućih mjeseci u suradnji sa zemljama u susjedstvu naći kompromisno rješenje. 

Podsjetimo, nakon što je buknuo takozvani carinski rat o kojem se piše danima, premijer je početkom ovoga tjedna rekao kako očekuje da se hitno riješi taj problem.

"Sigurno da se ovakva situacija u regiji može riješiti, razgovarao sam s Tolušićem i s ministrima u regiji. Tolušićeva ideja bila je učinkovitija kontrola voća i povrća koje Hrvatska uvozi. Od mene je dobio direktan nalog da, u skladu s međunarodnim ugovorima, pronađe rješenje i otkloni bilo kakve spekulacije o trgovinskom ratu.

Što se tiče pravilnika, očekujem da se pronađe rješenje do kraja ovoga tjedna", kazao je Plenković.

Tolušić danas tvrdi kako ga nitko nije prisilio da pravilnik povuče. Na kraju je dodao i da ima podršku premijera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.