INDEX DOZNAJE Tommy kupio vilu s najboljim pogledom na Bačvice, gradit će hotel s 80 soba

Foto: Index

TOMISLAV MAMIĆ, vlasnik trgovačkog lanca Tommy, potvrdio je Indexu da su od Zagrebačke banke otkupili potraživanje te tako preuzeli Vilu Matić, objekt s najboljim pogledom na čuvenu splitsku plažu Bačvice. Index neslužbeno doznaje da se radi o iznosu od 4,5 milijuna eura, no u Tommyju o tome nisu htjeli govoriti.

Tomislav Mamić: Radovi počinju dogodine

"Istina je da smo od Zagrebačke banke kupili potraživanja koja se odnose na tvrtku Vila Rosina koja je zapravo vlasnik nekretnine u Splitu poznate pod imenom Vila Matić. Istovremeno sa otkupom potraživanja od Zagrebačke banke kupili smo i sva prava koja se odnose na trgovačko društvo Vila Rosina, uključujući i pravomoćnu građevinsku dozvolu, koja su bila u vlasništvu tvrtke Elanija Marine Wallner. Uz postojeću kuću Matić, koja će biti predmet restauracije, planirana je izgradnja hotela od 80-ak soba, sve u skladu s predviđenom prostorno-planskom dokumentacijom. Početak radova očekuje se tijekom 2017. godine", izvijestio nas je Tomislav Mamić.

Pokušali smo dobiti komentar i od Marine Wallner koja je 2011. godine vilu kupila od Željka Keruma. Nažalost, bez uspjeha. Prvi dan je bila daleko, drugi na satovima klavira, a onda se više nije ni javila. 

Wallner 2011. godine kupila vilu za 10 milijuna eura

Elanija, tvrtka Marine Wallner završila je prošle godine u predstečajnoj nagodbi sa 200 milijuna kuna duga, samo je Zaba potraživala oko 50 milijuna kuna. Četiri godine ranije Wallner je za vilu Kerumu isplatila 10 milijuna eura, i to nakon što je Grad Split, dok je Kerum bio gradonačelnik izdao rješenje za građenje, što je vidljivo na ploči koju je nekad davno na buduće gradilište postavila stara investitorica. 

Ploču i ogradu već je dobro uhvatila ruzina, vila je svakako vidjela i svoje bolje dane, a iza je iskopana poprilična rupa u koju bi se trebali smjestiti temelji novog hotela na ovoj izuzetno atraktivnoj lokaciji.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.