Tonču Buriću novo suđenje za ranjavanje Sandra Fredotovića u diskoteci Up and Down

TONČU BURIĆU, poznatom splitskom redaru, ponovno će suditi za ranjavanje Sandra Fredotovića Fredija u splitskoj diskoteci Up and Down. Odlučio je tako Vrhovni sud nakon što je sudac Zoran Kežić prije dvije godine oslobodio Burića optužbe za pokušaj ubojstva. Utvrdio je, naime, da Burić nije imao namjeru lišiti Fredotovića života, nego da je pištolj opalio dok su se njih dvojica naguravala.

Pucao šefu dilera s Brda iznad glave

Vrhovni sud traži da se ponovno ispita vještak balističara kako bi se otklonile dvojbe oko pucnja. Potvrdili su Buriću uvjetnu presudu za opće opasnu radnju, odnosno za pucanje iznad Gorana Svaline, šefa dilerske skupine s Brda, kojoj posljednjih mjeseci sudi upravo Kežić.

Slučaj je star nevjerojatnih 12 godina. Tada golobradi 18-godišnjak, Tonči je te večeri na vratima diskoteke mijenjao svog starijeg brata Dražena, koji se u to doba još aktivno bavio boksom. Do Kežića se rasprave nisu ni zakazivale, spis je godinama skupljao prašinu na splitskom Županijskom sudu.

Nestao nakon ranjavanja mladića na Bačvicama

Burić je posljednji put zabljesnuo na stranicama crne kronike prošlog ljeta nakon ranjavanja 25-godišnjaka u narodnjačkom klubu Pupa na Bačvicama. Mladić je dobio nožem u prsa, Burića u gradu nije bilo mjesec dana, a kad se pojavio, oštećeni je izjavio da on nema ništa s tim pa je pušten.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.