Transparency International: Izaći na izbore je i pravo i odgovornost

Foto: FAH

IZ TRANSPARENCY International Hrvatska (TIH) , na dan izborne šutnje uoči parlamentarnih izbora, poručili su da je izlazak na izbore i pravo i odgovornost te su pozvali birače da izađu na izbore, a promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila.

"Nakon što smo kao građani ostali zakinuti za ravnopravno predstavljanje različitih izbornih  programa i ideja o stvarnim problemima hrvatskog društva, te načinima kako ih možemo prevladati, ostaje nam građansko pravo da iskoristimo snagu svog jednog glasa. Tim glasam odlučujemo o svojoj sadašnjosti i o budućnosti", stoji u priopćenju koje je potpisala predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Naša je zajednička odgovornost između ponuđenih opcija izabrati onu koja je u stanju osigurati bolji, pošteniji i pravedniji život svakog građanina, naglasila je.

Stoga, "na biralištima budimo istinski sudionici izbornog procesa i pošteni građani", napomenula je te pozvala sve sudionike izbornog natjecanja "da budu dostojanstveni i u porazu i u pobjedi".

"Najvažnije je da izborni pobjednici pokažu odlučnost, snagu i odgovornost te da iskoriste potencijale i onih koji nisu pobijedili. Vrijeme je za suradnju i stručnost svih koji hoće, znaju i mogu sudjelovati u javnim poslovima, jer smo kao društvo premali za podjele. Samo tako će istinski pobjednici parlamentarnih izbora biti svi građani", zaključuju iz TIH-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.