Trebaju li Pavunine idiotarije studentima medicine?

Foto: Index, HRT

ZANIMLJIVI su ti fizičari, "trknut" je to svijet ali i beskrajno zabavan, naravno ako volite Teoriju velikog praska, Sheldona i njegove luzere. Takvi likovi uglavnom na svijet gledaju sa dozom cinizma, ali i sa visoka jer je katedra na sveučilištu povišeno mjesto. I baš u toj katedri  i leži problem. Naime prof. Davor Pavuna upravo sa tog mjesta studentima  Medicinskog fakulteta u Splitu drži svoja znamenita predavanja. Da ih drži u kakvoj bogosloviji ili propet na stolicu nasred grada, stvar bi bila urnebesna i prvi bih došao pohoditi takve znamenite opservacije. No uvaženi profesor drži ih studentima medicine, tim mladim stvorenjima koje će vas sutra anestezirati, izvaditi vam zdrav bubreg ili vam odrezati desnu, umjesto lijevu nogu. Ne bi se trebalo čuditi ako Zlatko Sudac počne lebdjeti, izlagao je naš uvaženi profesor svoju viziju božanske milosti koja ga je osvijetlila i rasvijetlila mu pamet zadnjih nekoliko godina, na sveučilištu u sklopu svojih predavanja o kvantnoj fizici.

> "Idealna žena je nepismena": Pavuna na HRT-u mahao Biblijom i pola sata valjao besmislice

Čudesan svijet treba čudesnog tvorca

"Moj uvid o post – kvantnoj fizici i Bogu", da vas ne zajebavam više, postao je tako redovan kolegij koji su istina mnogi smatrali kontroverznim, ali ako živite u Hrvatskoj, zemlji u kojoj se javno izlaže kako djevojčice u ranoj dobi treba razmjestiti po školama od dječaka, kako su rastavljeni roditelji krivi za pedofiliju u redovima klera i kako su za Auschwitz krivi ateisti, to vam se predavanje čini još kakvom - takvom i naukom. Čudesan svijet treba čudesnog tvorca, a hrvatska fizika treba čudesne profesore, no po uvaženom fizičaru Pavuni, slično kao i po kreatorima udžbenika „S Kristom u život“, najveći čudesni znanstvenici u povijesti su bili vjernici, pa i sam Einstein. Da je to naravno glupost i jeftini populizam spram katoličke crkve potpuno je jasno, no trembaju li studentima završnih godina studija, posebno studija kompleksnog kao što je medicina, fizičari tipa Pavune i njemu sličnih, za koje bi recimo jedan Stephen Hawking ustvrdio da nisu neophodni znanosti, kao što znanosti nije neophodan ni Bog, kako je to ustanovio u svojoj izvanrednoj zadnjoj knjizi „Grand Design?“ Zbilja trebaju li takve idiotarije studentima medicine na završnom stupnju izobrazbe?

No, ako i stavimo dragoga Boga sa strane, kojeg nema pametnija posla već da sam demantira fizičar Pavunu, profesor otvara i brojna druga kompleksna pitanja o kojima bi mogao lamentirati među svojim društvom ili istomišljenicima, ali svakako ne među studentima, kojima se na način kako ga to radi uvaženi profesor, uvaljuje katolički svjetonazor, „pere mozak“ i amortizira ih se svjesno i poprilično zlokobno, da ne manifestiraju svoj otpor nametnutim ideologijama. 

Pavuna ima veliku odgovornost

Sam Hipokrat je davno ustanovio pravila po kojima bi studenti medicine trebali studirati i danas - sutra polagati znamenitu Hipokratovu zakletvu koja ih obavezuje da svoj odgojno - obrazovni rad temelje na saznanjima pedagogije, psihologije i njima srodnih nauka. Kako se u tu zakletvu uklapa Pavunina parapsihologija nije sasvim jasno, no jedna od istaknutih rečenica u zakletvi je i da studenti trebaju koristiti svoj razum koji neće podčinjavati bilo čijim shvaćanjima svijeta, ljudskog društva ili čovjeka. Hipokrat je napomenuo da je istinoljubivost odlika dobrog liječnika, a osposobljavati ga za rad u zajednici - velika odgovornost, koja nažalost u Hrvatskoj leži u rukama fizičara Paune.


Pavuna, naime, svojim studentima iscrpno obrazlaže fizičke razloge svog svjetonazora, znanstvene pristupe o komunistima, umjetnoj oplodnji, liberalizmu. Ja svoju vjeru svjedočim, ali ne urlam "kao antifa", ustvrdio je uvaženi profesor kolutajući očima i grozeći se sotonskim likovima koje je upravo naveo.

Sotonskim likovima koje naziva još i kvazi liberalima, običnim humanoidima ( on je valjda evoluirao u neobičnog humanoida), ljudima koji imaju samo formu čovjeka, ali ljudima bez duše, majmunima koji misle da su postali od majmuna, a ne od incesta između Adama i Eve i shizofrenike koji u svojoj mržnji i agresivnosti ne razumiju ljepotu ljubavi Isusa Krista. Izazov je današnja pravednička borba, ustvrdio je uvaženi profesor, borba protiv nevjernika, komunista kojima se obitelji raspadaju zbog umjetnog osjemenjivanja. Oni, crveni, kupe sjeme, oplode tako cijelu obitelj koja im nerijetko upadne u egzorcizam, a njega, fizičara Pavunu mrze čim kaže „Hvaljen Isus i Marija.“

"Trknut" je to svijet

Uvaženi profesor na svojoj katedri napada i vlast, a posebno kurikulum koji ova namjerava provesti i tvrdi da je Hrvatska pod agresijom. Njegovi studenti, pazite ne prijatelji, obitelj ili istomišljenici, već njegovi studenti vrijedno prikupljaju informacije od vitalnog značaja za opstojnost i nacionalnu sigurnost mile nam domovine i došli su do saznanja kako smo pod agresijom koju provodi EU, ali i Srbija, kojoj su četnici na vlasti.

Zanimljivi su ti fizičari, "trknut" je to svijet ali i beskrajno zabavan, naravno ako volite Teoriju velikog praska, Sheldona i njegove luzere. Takvi likovi uglavnom na svijet gledaju sa dozom cinizma, ali i sa visoka jer je katedra na sveučilištu povišeno mjesto. I baš u toj katedri  i leži problem. Jednom kada vam stažist medicinskog fakulteta zaposlen na određeno vrijeme izreže desni umjesto lijevi bubreg, izvadi krajnike umjesto jajnika, obratite se slobodno uvaženom profesoru, fizičaru i apologetu katoličke crkve.

Upravo taj ga je gospodin učio pizdarijama dok je mališa trebao učiti Hipokratovu zakletvu.

 

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.