Tri vozača u Zagrebu u par dana završila u zatvoru. Četvrti dobio ogromnu kaznu

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Policija je proteklih dana imala puno posla s nesavjesnim vozačima u Zagrebu. 

Mobilna jedinica granične policije zaustavila vozača u Zagrebu, nikad nije položio vozački

"U petak oko 20:30 u Zagrebu, Folnegovićeva ulica, u nadzoru prometa policijskih službenika Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice zaustavljen je osobni automobil makarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnjak.

Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do uredovnog rada suda, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega će se nastaviti prekršajni postupak."

22-godišnjak izazvao nesreću teretnim vozilom u Sesvetama, a uopće nema vozačku

"U subotu 13. srpnja oko 7 sati u Sesvetama - Lužan u Zagrebačkoj dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, koju je uzrokovao 22-godišnjak teretnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita bilo koje kategorije te je provedenim alkotestiranjem utvrđeno da u krvi ima alkohola najmanje 0.20 g/kg, zbog čega mu je određeno izuzimanja uzoraka krvi i urina radi analize, nakon čega je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja.

Doveden je na Općinski sud u Sesvetama, gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 11 dana, nakon čega će se nastaviti prekršajni postupak."

Izazvao nesreću dok mu je poništena vozačka, izgledao kao da je pod utjecajem droge. Dobio ogromnu kaznu

"U četvrtak oko 11:20 u Zagrebu u Ulici Dubrava dogodila se prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta, koju je prouzročio 49-godišnji vozač.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka dok mu je poništena vozačka dozvola zbog neobavljanja liječničkog pregleda te je svojim ponašanjem i izgledom odavao da je pod utjecajem opijata.

Zbog toga ponuđeno mu je preliminarno testiranje na prisutnost droga, što je odbio, kao i liječnički pregled vađenja krvi i urina. Okrivljenik je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena pravomoćna presuda, novčana kazna u iznosu od 5460 eura i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom za B kategoriju u trajanju od 3 mjeseca."

Zbog upravljanja autom za vrijeme zabrane i sumnje da je bio drogiran dobio dva tjedna zatvora

"Sljedećeg dana, u petak oko 1:10 u Zagrebu u Ulici Svetice u nadzoru prometa zatečen je 45-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka. Nadzorom vozila i vozača utvrđeno je da upravlja dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije te je svojim ponašanjem i izgledom odavao da je pod utjecajem opijata, zbog čega je ponuđeno preliminarno testiranje na prisutnost droga odbio, kao i liječnički pregled vađenja krvi i urina.

I ovaj okrivljenik je uhićen i smješten na Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Određeno mu je zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega će se nastaviti prekršajni postupak."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.