Trump će svakog tjedna objavljivati prekršaje koje su počinili imigranti

Foto: Hina

PREDSJEDNIK SAD-a Donald Trump izdao je naredbu po kojoj će se svakog tjedna morati objavljivati svi prekršaji koje počine imigranti.


Odluka je donesena u sklopu reforme kojom se Amerikancima žele približiti zločini koje u SAD-u počine stranci. Uz to izvješće, objavljivat će se još jedno o gradovima utočištima za imigrante koji ih ne žele deportirati.

Tako tajnik Domovinske Sigurnosti mora svakog tjedna složiti 'javan i opsežan popis kriminalnih radnji koje su počinili stranci'. 

U naredbi nije specificirano hoće li se objavljivati samo zločini koje počine ilegalni imigranti, ili će se popis odnositi na sve imigrante, čak i one koji u SAD-u žive legalno.

Kako piše Independent, Trumpov bliski suradnik, Steve Bannon, je na svom ultra desničarskom websiteu kojeg je donedavno vodio, imao sličan popis koji se zvao 'Crni zločini'.

Usporedbe s Hitlerom

Novinar Independenta usporedio je na svom Twitter profilu Trumpov popis s popisom koji je  postojao u Nacističkoj Njemačkoj. Naime, u knjizi Hitlerova Etika: Nacistička Potraga za Evolucijskim Napretkom, profesora Richarda Weikarta, pronašao je isječak u nacističkim novinama u kojima su se židovi profilirali kao kriminalci.

Izgradnja zida na granici s Meksikom

Ova odluka je samo još jedna u nizu kontroverznih odluka Donalda Trumpa, posebice nakon jučerašnje odluke da se započne s izgradnjom zida na granici s Meksikom.


Iako su mu odluke kontroverzne, barem se ne može reći kako ne ispunjava svoja predizborna obećanja. Tako je u predizbornoj kampanji govorio kako će se izgraditi zid na granici s Meksikom, ali i kako će taj zid platiti upravo Meksiko.

Sa svoje strane, dio obećanja je održao kada je jučer potpisao naredbu za početak izgradnje zida, ali Meksiko ne planira platiti troškove izgradnje zida.

Posjet predsjednika Meksika

Predsjednik Meksika uskoro bi trebao doći u posjet SAD-u i razgovarati s Donaldom Trumpom, ali je narod Meksika izrazio nezadovoljstvo oko te odluke, te su poručili predsjedniku kako se nema zašto sastajati s Trumpom.

Sličnog mišljenja je očito i Trump koji je preko Twittera poručio da je najbolje otkazati taj sastanak ako Meksiko već ne želi platiti zid.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.