Trump nakon ročišta: Washington propada, to nije isto mjesto iz kojeg sam otišao

Foto: Profimedia

DONALD TRUMP i službeno je optužen na sudskom ročištu u Washingtonu za zavjeru u svrhu poništenja svog poraza na izborima 2020. godine. Uoči procesa bivši američki predsjednik prozvao je slučaj dokazom korupcije, skandala i neuspjeha aktualnog predsjednika Joea Bidena.

Protiv Trumpa se već vode dva procesa, no on se i dalje priprema za predsjedničke izbore koji će se održati iduće godine. Ova optužnica smatra se najozbiljnijom. Trump je optužen po četiri točke, uključujući zavjeru kako bi prevario državu, urotu protiv prava građana te utjecaj na svjedoke. Nakon ročišta kratko se obratio novinarima u zračnoj luci u Washingtonu.

Za Washington je rekao da je prljav i da propada

"Ovo je jako tužan dan za Ameriku, a također je bilo vrlo tužno voziti se kroz Washington i vidjeti svu tu prljavštinu i propadanje. Ovo više nije isto mjesto iz kojeg sam otišao", rekao je Trump. Optužbe koje mu se stavljaju na teret nazvao je progonom političkog protivnika. "Ako ih ne možete procesuirati, progonite ih", zaključio je i naglo otišao prema zrakoplovu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.