Trump o Obaminom rodnom listu: To je moja velika pobjeda



"NADAM se da se sada možemo početi baviti ozbiljnim stvarima", kazao je Barack Obama nakon što je objavio svoj rodni list i tako stao na kraj nagađanjima da je rođen u Keniji. Naime, prema američkom Ustavu, nitko tko nije rođen na teritoriju SAD-a ne može biti predsjednik te države.

Donalda Trumpa to međutim nije ni najmanje omelo. Obaminu odluku da javno objavi rodni list predstavio je kao svoju veliku pobjedu. "Ponosan sam na sebe. Osjećam da sam postigao nešto vrlo, vrlo važno", kazao je Trump pa zatim medijima ponudio reakciju gotovo identičnu Obaminoj: "Sada valjda možemo početi govoriti o važnim temama poput OPEC-a, cijene goriva i Kinezima koji nam oduzimaju poslove".

Podsjećamo, upravo je Trump bio čelna figura pokreta kojeg su američki mediji nazvali "birther", a čiji zagovornici su tražili od Obame da objavi svoj rodni list i tako dokaže da je doista rođen na Havajima. Iako je Trump nakon Obamine odluke da objavi rodni list ostao bez glavne političke platforme, to nije omelo kontroverznog milijardera.

"Ako se kandidiram za predsjednika, mislim da ću pobijediti Obamu", kazao je Trump, koji još ne želi otkriti hoće li se natjecati za kandidaturu Republikanske stranke. Prema zadnjim anketama, upravo je Trump favorit republikanskog glasačkog tijela. No, istovremeno je Gallupova anketa pokazala da čak 60 posto Amerikanaca ne smatra Trumpa ozbiljnim kandidatom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.