Trump odlučio da nitko iz američkog izaslanstva neće ići u Davos

Foto: EPA

DONALD Trump je odlučio otkazati dolazak američkog izaslanstva na Svjetski gospodarski forum u Davosu idućeg tjedna zbog djelomičnog prekida rada savezne vlade, priopćila je Bijela kuća.

"Iz poštovanja prema 800.000 američkih zaposlenika koji ne primaju plaću i kako bi dobio potporu svoga tima, predsjednik Trump je otkazao putovanje svog izaslanstva na Svjetski gospodarski forum u Davos, u Švicarskoj", rekla je Sarah Sanders, glasnogovornica Bijele kuće, tjedan dana pošto je Donald Trump otkazao svoje sudjelovanje na tom događaju.

U Davos su trebali ići dvojica ministara i Mike Pompeo s delegacijama

Umjesto njega, na forum koji se održava od 21. do 25. siječnja trebali su putovati državni tajnik Mike Pompeo, ministar trgovine Wilbur Ross i ministar financija Steven Mnuchin koji će voditi izaslanstvo.

Svjetski gospodarski forum (WEF) u švicarskom skijalištu Davosu mjesto je susreta svjetske gospodarske i političke elite na kojemu se očekuje 3.000 sudionika, među kojima 65 predsjednika država i vlada.

Zbog "pretrpanog programa" na forum neće doći ni francuski predsjednik Emmanuel Macron, kao ni Theresa May koja se bavi Brexitom.

Nešto ranije u četvrtak Trump je zbog 'shutdowna' otkazao putovanje Nancy Pelosi, demokratske predsjednice Zastupničkog doma, u Afganistan, kamo je trebala putovati vojnim zrakoplovom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.