Trump okrivio Bidena i Harris za pokušaj atentata: Oni su stvarna prijetnja

Foto: EPA

Bivši američki predsjednik Donald Trump je danas okrivio sadašnjeg predsjednika Joea Bidena i potpredsjednicu Kamalu Harris za drugi pokušaj atentata u njegovom golf klubu na Floridi. 

Tijekom intervjua za Fox News Digital, Trump je rekao da je osumnjičenik vjerovao izjavama Bidena i Harris i djelovao u skladu s njima. "Pucaju na mene zbog njihove retorike. Kad sam ja taj koji će spasiti zemlju, a oni su ti koji je uništavaju - i iznutra i izvana", kazao je. 

Time je aludirao na komentare Bidena i Harris da je Trump prijetnja demokraciji. "To su ljudi koji žele uništiti našu zemlju. Biden i Harris su stvarna prijetnja. Koriste se zapaljivim izjavama. I ja bih to mogao, puno bolje nego oni, ali to ne radim", rekao je Trump.

Što je sve Trump izjavio

CNN navodi kako Trump često koristi "zapaljivu" retoriku pri napadu na političke suparnike, suce koji nadziru njegove kaznene slučajeve, tužitelje koji su podigli optužnicu protiv njega, imigrante bez dokumenata, ljude koji ne podržavaju njegovu kampanju i druge.  

Trump je također obećao odmazdu ako bude ponovno izabran za predsjednika te je u više navrata sugerirao da će upotrijebiti pravosudni sustav kao oružje kako bi procesuirao svoje političke protivnike.  

Trump je nedavno zaprijetio kaznenim progonom i "dugotrajnim zatvorskim kaznama" za izborne dužnosnike i političare koji bi mogli varati na izborima 2024. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.