Trump Rusima: Otpustio sam onog luđaka, sad je sve u redu

Foto: Hina

DONALD Trump rekao je ruskim službenicima za vrijeme sastanka u Ovalnom uredu da je smanjio pritisak istrage o ruskom upletanju u američke izbore tako što je otpustio direktora FBI-a, piše New York Times.

"Nedavno sam otpustio šefa FBI-a. Bio je lud, totalni luđak", rekao je Trump tijekom sastanka. "Bio sam pod velikim pritiskom zbog Rusije. Sada je to u redu", dodao je.

Također je ponovio da on osobno nije pod istragom. Njegova izjava o otpuštanju direktora FBI-a samo je dodatni dokaz da je Trump otpustio Comeyja barem djelomično kako bi omeo istragu o vezi svog izbornog stožera s Rusijom.

Trumpova administracija znala je za veze s Rusijom

Trump je prije otkaza od Comeyja zatražio da prekine istraživati bivšeg savjetnika za nacionalnu sigurnost Michaela Flynna, koji je morao dati ostavku zbog laži o svojim razgovorima s Rusijom.

Kasnije je otkriveno da je Trumpova administracija znala za Flynnove veze s Rusijom. Bivša glavna državna tužiteljica Sally Yates također je upozorila Bijelu kuću da je Flynn podložan ruskim ucjenama oko tri tjedna prije nego je dao ostavku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.