Trump se kreveljio na godišnjici napada 11. rujna

Screenshot: Komo News

AMERIKANCI su jučer, kao i svake godine, obilježili godišnjicu terorističkog napada 11. rujna 2001., najsmrtonosnijeg u povijesti SAD-a. Predsjednik Donald Trump sudjelovao je u komemoraciji, kao i predsjednici prije njega.

>> Amerikanci u New Yorku odali počast žrtvama napada 11. rujna

No za razliku od Baracka Obame i Georgea W. Busha, Trump se baš i nije uspio postaviti ozbiljno i državnički, barem sudeći po fotografiji s komemoracije u Pennsylvaniji.

Iskesio zube i podigao šake u zrak 

Nakon što se iskrcao iz predsjedničkog aviona i salutirao vojnicima koji su ga dočekali, Trump se zaputio prema omanjoj skupini pristaša koja ga je dočekala. Trumpa je, tko zna zašto, odjednom uhvatilo euforično raspoloženje pa je slavodobitno podigao stisnute šake u zrak i iskesio zube, kao da dolazi na rock koncert ili u ring, a ne na komemoraciju. 

U Pennsylvaniji se tog dana bio srušio četvrti avion koji teroristi Al Kaide nisu uspjeli zabiti u planiranu metu, za koju se spekuliralo da je bila sama Bijela kuća. Naime, nakon što je postalo jasno da su teroristi oteli avion i da ga namjeravaju zabiti u dotičnu metu, putnici su se pobunili, upali u pilotsku kabinu i natjerali teroriste da sruše avion na tlo. 

 

 

Korisnici društvenih mreža, naravno, nisu to previdjeli. Epiteti kojima su komentirali njegovo ponašanje bili su, među ostalim, "nepoštivajuće" i "zbunjujuće". Drugi su ga otvoreno ismijavali.

 

 

Dvostruki standardi za Trumpa i Obamu

"Nabrijan za komemoraciju smrti, ej", napisala je jedna tviterašica uz Trumpovu neslavnu fotografiju. "Kad ja kažem 9, vi kažete 11! 9!", napisao je drugi. Treći je pak ukazao na eklatantni dvostruki standard američkih konzervativaca koji su Obami zamjerali što je pozdravio suprugu stisnutom šakom na predizbornom skupu - ne na komemoraciji.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.