Trumpovi profili ponovno na Facebooku i Instagramu

Ilustracija: EPA

FACEBOOK i Instagram vratili su profile bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa na svoje društvene platforme. Profili su mu bili suspendirani zbog upada njegovih pristaša na Kapitol 6. siječnja 2021. godine. Korisnici društvenih mreža ponovno mogu vidjeti profile bivšeg američkog predsjednika, a posljednja Trumpova objava na Facebooku zabilježena je upravo na dan kad su se njegovi pristaše okupili ispred Kapitola. 

Trump je sljedećeg dana suspendiran s društvenih platformi, nakon što su njegovi pristaše izazvali smrtonosne nerede upadom u američko zakonodavno tijelo. Trump je nakon toga počeo koristiti vlastitu društvenu mrežu Truth Social. Tehnološka kompanija Meta, koja upravlja Facebookom i Instagramom, već je najavila da će vratiti Trumpove profile nakon dvogodišnje zabrane, piše Sky News

"Trump može slobodno koristiti Facebook i Instagram"

Iz tehnološke kompanije su poručili da će uvesti nova osiguranja kako registrirani prekršitelji ne bi ponovno kršili pravila. "U slučaju da gospodin Trump objavi daljnji sadržaj koji krši pravila, sadržaj će biti uklonjen, a on će biti suspendiran na između mjesec i dvije godine, ovisno o težini prekršaja", naglasili su iz Mete. 

Nick Clegg, predsjednik Mete za globalna pitanja, istaknuo je da Trump može slobodno koristiti Facebook i Instagram "ako to želi", dodajući da su "zaštitne ograde" postavljene kako bi se "osiguralo da igra po pravilima".

Trumpov profil na Twitteru vraćen u studenom

"Pokušavamo uspostaviti ravnotežu između zaštite ljudi na našoj platformi, osiguravanja da se naše usluge ne koriste za prijetnje stvarnim štetama, ali u isto vrijeme mislimo da bi američki narod trebao čuti one koji ga žele voditi, a mi tome ne želimo stajati na putu", nastavio je Clegg, inače bivši zamjenik britanskog premijera

"Facebook, koji je izgubio milijarde dolara na vrijednosti otkako je 'deplatformirao' vašeg omiljenog predsjednika, mene, upravo je objavio da vraća moj profil. Takvo što se nikada više ne bi smjelo dogoditi sadašnjem predsjedniku niti bilo kome drugom tko ne zaslužuje odmazdu!" komentirao je Trump još u siječnju najavu vraćanja svojih profila. 

Trumpov profil na Twitteru vraćen je u studenom nakon što je Elon Musk kupio Twitter za 44 milijarde dolara. Musk je zabranu profila gospodina Trumpa nazvao "pogreškom" opisavši je kao "moralno pogrešnu".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.