Tuga u Đakovu zbog smrti mladog rukometaša: "Bio je iskren, talentiran, velikog srca"

Foto: Facebook

ĐAKOVO se priprema za posljednji pozdrav i ispraćaj hrvatskog 27-godišnjeg rukometaša Denisa Tota koji je zbog premlaćivanja preminuo u Skoplju.

Denis se rodio u Đakovu te je ondje učinio prve rukometne korake. Upravo ispred dvorane gdje je Denis nekada trenirao upaljene su svijeće.

"Bio je pravi prijatelj"

Denisov nekadašnji trener Daniel Špehar govorio je za Dnevnik Nove TV o Denisu te je imao samo riječi hvale.

"Uvijek je za vrijeme pauza koje ima u prvenstvima, što se tiče ljetnih pauza pogotovo, dolazio u Đakovo, na dodatne treninge trenirati u dvoranu, sa svima se uvijek redovno pozdravljao, srdačan je bio", rekao je trener Špehar.

Denisov prijatelj i bivši suigrač Kristian Ekseričić ispričao je da je Denis imao veliko srce i da je bio talentiran sportaš.

"Denis je bio pravi prijatelj, bio je iskren, bio je velikog srca, bio je uvijek pozitivan, bio je izuzetno talentiran rukometaš", rekao je Kristian.

Motiv napada je još nepoznanica

Tužiteljstvo Sjeverne Makedonije istražuje što je dovelo do nasilne smrti. Snimka s nadzorne kamere dovela je do napadača pa dok su dvojica dobili mjeru pritvora, treći je još uvijek u bijegu. Za njim je raspisana tjeralica. 

"Sad sam se čuo baš s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, oni rade sve potrebne radnje, prebiru dokaze svih njegovih kontakata, očekujemo da ćemo ubrzo imati čistu realizaciju i da pronađemo prvoosumnjičenog", rekao je Gavril Bubevski, tužitelj u Osnovnom tužiteljstvu u Skoplju.

Bubevski kaže da provjeravaju i navode da je prvoosumnjičeni u Sloveniji osuđen zbog dilanja droge. Motiv napada je još uvijek nepoznanica, a kamera je pokazala da Denis nije pružao otpor. Tužitelj kaže da ima naznaka da su rukometašu i sami napadači pokušali pomoći, no to još nije potvrđeno.

"Kad su vidjeli da je vrag odnio šalu, da su došli i pomagali u smislu davanja masaže srca", izjavio je tužitelj.

Klinika za intenzivnu njegu gdje je Denis preminuo odbacuje spekulacije i govore da je ministar zdravstva pokrenuo istragu, iznijela je Nives Tiganj, hrvatska veleposlanica u Sjevernoj Makedoniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.