Tvrdoglavi general: Ljubo Česić Rojs opet gradi kuću bez građevinske dozvole

GENERAL Ljubo Ćesić Rojs odlučio je tvrdoglavo ustrajati na svojoj odluci da sagradi kuću na zagrebačkom Markuševcu, pa makar i bez građevinske dozvole koju nije ishodio, tvrdeći da mu ona - ne treba!

Podsjetimo, Rojs je kuću, sagrađenu na istom zemljištu, sam srušio prije pet godina jer je počeo graditi bez valjane građevinske dozvole, a najnoviju odluku da opet krene u gradnju, i opet bez potrebnih "papira", i sam je potvrdio novinarima Večernjeg lista.

Rojs: Građevinska mi dozvola ne treba

"Počeo sam ponovno graditi kuću kada je bivši premijer Ivo Sanader otišao s vlasti. On je vršio pritisak na mene i učinio mi veliku štetu. Zbog čega sam i izveo onu predstavu kada sam sjeo u bager i krenuo 'kašikom' na kuću samo da bih mu pokazao", objasnio je Rojs, dodajući kako je u novu gradnju krenuo zbog pritiska članova svoje obitelji, koji mu nisu oprostili što je dopustio rušenje prve kuće.

Rojs tvrdi da mu građevinska dozvola za novu kuću nije potrebna te podsjeća da sudski proces protiv države zbog prijašnjeg rušenja još nije riješen i cijela je stvar još na sudu. "Žao mi je što sam rušio jer nisam morao dok traje postupak. Bila je to ishitrena reakcija", smatra Rojs.

No Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva podsjeća da svaki građanin za gradnju bilo kojega stambenog objekta mora ishoditi zakonom propisanu dozvolu i dokumentaciju. Najavili su i da će građevinska inspekcija uskoro posjetiti Ljubu Česića Rojsa te provjeriti što to on tamo gradi i ima li potrebne dozvole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.