U Americi pogubljen dvostruki ubojica. Rekao je: Pridružite mi se kad dođe vrijeme

Foto: Profimedia

69-godišnji David Hosier pogubljen je jučer u Missouriju zbog ubojstva svoje bivše djevojke i njezinog supruga. To je bilo drugo pogubljenje u Missouriju i sedmo u Sjedinjenim Američkim Državama ove godine, piše Sky News.

Hosier, koji je uvijek tvrdio da je nevin, poslao je svoju posljednju poruku: "Sve vas ostavljam s ljubavlju. Sada idem u raj. Nemojte plakati za mnom. Samo mi se pridružite kada dođe vaše vrijeme." Proglašen je mrtvim u utorak u 18:11 sati po lokalnom vremenu nakon što mu je dana smrtonosna injekcija u državnom zatvoru u Bonne Terreu.

Njegov posljednji obrok, poslužen tog jutra, uključivao je New York Strip Steak, pečeni krumpir s maslacem i kiselim vrhnjem, teksaški tost, nizozemsku pita od jabuka te sok od naranče i mlijeko. Hosier je osuđen zbog ubojstva Angele i Rodneyja Gilpina 2009. u Jefferson Cityju.

Uhićen nakon potjere

Bračni par je ubijen nedaleko od svog stana. Istražitelji su rekli kako je Hosier bio u romantičnoj vezi s Angelom Gilpin te da je bio ljut kad je ona to prekinula i pomirila se sa suprugom. Ispričali su kako joj je Hosier prijetio da će je ozlijediti danima prije ubojstava.

Nakon pucnjave, policija je u torbici Angele Gilpin pronašla zahtjev za zabranom pristupa te još jedan dokument u kojem je izrazila strah da bi Hosier mogao upucati nju i njezinog supruga. Hosier je bio neposredni osumnjičenik i policajci su ga uhitili u Oklahomi nakon potjere. 

U njegovom automobilu su pronašli 15 pištolja, pancirku, 400 komada streljiva i drugo oružje. Guverner Mike Parson, republikanac i bivši okružni šerif koji je nadgledao 10 pogubljenja otkako je preuzeo dužnost 2018., odbio je u ponedjeljak Hosierov zahtjev za pomilovanjem, navodeći njegov "nedostatak kajanja".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.