U Baranji počele pripremne mjere obrane od poplave

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Stanovnici i vlasnici vikendica na području Baranje, točnije oko Batine, počeli su s pripremnim mjerama obrane od poplave s obzirom na rast vodostaja Dunava i Drave uzvodno, izvijestio je HRT. Kako navode, prvi vodeni val očekuje se početkom sljedećeg tjedna, a drugi, uzrokovan kišama u Njemačkoj, za desetak dana.

Zamjenik načelnika općine Draž Šandor Šipoš naglasio je da stanovnici Batine nemaju razloga za zabrinutost. "Prvo zbog samog nasipa, koji je dobar u Batini, a ne očekujemo čak ni takav visok vodostaj da bi se taj nasip probio. Očekujemo vodostaj oko 600 centimetara po izvještajima Hrvatskih voda. Mi smo svaki dan u koordinaciji, tako da samu situaciju pratimo i znamo što se događa na terenu", poručio je.

Na nekim lokacijama uvest će se izvanredne mjere obrane

Za vrijeme ovog vodenog vala, kažu u Hrvatskim vodama, na nekim lokacijama očekuje se uvođenje izvanrednih mjera obrane od poplava, to uključuje i Batinu i Vukovar i Aljmaš. Koje su to kritične točke u samom mjestu, koje će se morati posebno braniti?

"Kritična točka je Zeleni otok, to je tzv. vikend-naselje, koje bude poplavljeno već na 520 centimetara vodostaja. Naravno, mi imamo i druge točke, koje su nam kritične, recimo na Tenkovskoj cesti, gdje te vodopropusne otvore moramo zatvoriti vrećama za pijesak, onda imamo takav slučaj u Ulici svetog Ivana Nepomuka. Ograđujemo ih i zatvaramo, zbog preventive, naravno", dodao je Šipoš.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.