U BiH Dan žalosti zbog masakra u beogradskoj školi

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

U Bosni i Hercegovini je danas Dan žalosti zbog masakra u Srbiji u kojemu je ubijeno osmero učenika i zaštitar, a ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je u Beogradu izrazio sućut nastradalima. 

Na izvanrednoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH donesena je odluka o proglašenju Dana žalosti u toj zemlji. Zbog toga su zastave na institucijama BiH spuštene na pola koplja, a televizijski i radijski sadržaji, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan, prilagođene su Danu žalosti, priopćili su iz Vijeća ministara BiH. 

Konaković: BiH je uz građane Srbije u ovom teškom trenutku

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković je zajedno s potpredsjednikom Federacije BiH Igorom Stojanovićem jučer je u popodnevnim satima položio cvijeće i izrazio poštovanje prema žrtvama krvavoga pokolja u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu. 

"Hoću prenijeti poruku iz BiH da smo uz građane Srbije u ovom teškom trenutku", rekao je Konaković, kako ga citiraju iz ministarstva vanjskih poslova. 

Konaković i Stojanović upisali su se i u knjigu žalosti otvorenu u ministarstvu vanjskih poslova Srbije zbog teškoga zločina kojega je počinio 13-godišnji učenik. Maloljetnik je iz vatrenoga oružja ubio osmero učenika i zaštitara, a više osoba je ozlijeđeno, među kojima je i nastavnica povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.