KORONAVIRUS

U BiH manji broj novozaraženih, ali preminule 44 osobe

Foto: EPA

U BIH u nedjelju je potvrđen razmjerno mali broj od 664 novozaraženih koronavirusom, što je povezano s uobičajeno manjim obujmom testiranja tijekom vikenda, ali su preminule 44 zaražene osobe.

U protekla 24 sata u BiH je testirano nešto više od 1600 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 573 osobe iz Federacije BiH te kod 83 iz Republike Srpske. Još je osam zaraženih iz Brčkog.

U bolnicama u Federaciji umrlo je 15 osoba a u RS-u je preminulo njih 26, dok su u distriktu Brčko potvrdili tri smrtna slučaja od covida-19.

Radnim danima u BiH u prosjeku testiraju između tri i četiri tisuće uzoraka, a dnevni broj zaraženih proteklog tjedna bio je do 1500 pa zdravstvene vlasti u toj zemlji tvrde kako je tamo epidemiološka situacija najbolja u regiji te kako stoga i nema potrebe za uvođenjem mjera ograničenja koje bi pogodile gospodarstvo i usluge.

Svi ugostiteljski objekti u BiH rade do kasnih večernjih sati osim u Brčkom.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada potvrđeno nešto manje od 86 tisuća slučajeva zaraze, a preminulo je 2586 oboljelih od covida-19.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.