U BiH autom sletjeli u Neretvu: Mladić isplivao, velika potraga za djevojkom

Ilustracija: Klix

POLICIJA traži djevojku koja je sinoć u BiH sletjela automobilom u Neretvu.

Njen suvozač je isplivao. Muškarac je, piše Klix, u teškom psihofizičkom stanju te je smješten na neuropsihijatriju.

Policija pretražuje široko područje oko Konjica, gdje se nesreća dogodila.

Ove informacije za Klix.ba je potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

"U 20:40 policijska patrola je kod Spiljanskog mosta zatekla osobu s vidnim povredama koja je izjavila da su dva kilometra naviše on i njegova suputnica sletjeli u Neretvu. Policijska patrola je pronašla mjesto gdje je vozilo sletjelo, Neretva je bila nabujala i mutna, ali nisu uočili vozilo", kazao je Marić.

Mladić kaže da mu je to djevojka

Policijska uprava Konjic je, kako navodi, organizirala potragu cijelu noć i danas kontaktiraju druge službe koje su sposobne da pronađu vozilo i stradalu osobu koja je prema izjavi suputnika upravljala vozilom, a radi se o ženskoj osobi koja je njegova djevojka.

Dežurna tužiteljica iz Konjica, koja je na terenu, kaže kako nemaju nikakvih novih informacija ni tragova te očekuju ronioce da bi pronašli vozilo i djevojku. Ona naglašava da je cijeli slučaj prijavio muškarac koji je bio u veoma lošem psihičkom stanju.

"Prema priči muškarca koji je na neuropsihijatriji, vozilom je u rijeku sletjela njegova djevojka, sada istražujemo to, jer od njega još nije uzeta validna izjava. On je još na psihijatriji, a bez uviđaja i pronalaska vozila i dok se ne izvedu činjenice ne možemo govoriti o slučaju", kazala je tužiteljica za Klix.ba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.